Παγώνη: Απροστάτευτοι στον κορωνοϊό όσοι νόσησαν πριν από έναν χρόνο

Αυξήσεις στις απλές κλίνες νοσηλείας στα νοσοκομεία με ασθενείς Covid ενημέρωσε πως σημειώνονται το τελευταίο διάστημα η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος ΕΙΝΑΠ. Όπως διευκρίνισε πρόκειται για «άτομα με υποκείμενα νοσήματα, μεγάλης ηλικίας». Ελπίδα στη μειωμένη διάδοση του κορωνοϊού, ο ακόμη καλοκαιρινός καιρός που κρατά τον κόσμο σε εξωτερικούς χώρους.

Εφιστά την προσοχή στους νέους που βγαίνουν με τις παρέες τους, όταν νοσούν να μην συγχνωτίζονται με ηλικιωμένους συγγενείς τους, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Το επικαιροποιημένο εμβόλιο “πιάνει” όλες τις υποπαραλλαγές του κορωνοϊού»
Ενημέρωσε πως έχει ανοίξει η πλατφόρμα για το επικαιροποιημένο εμβόλιο για τον κορωνοϊό, επισημαίνοντας ωστόσο πως «δεν είναι υποχρεωτικό».

Ωστόσο, σημείωσε «Θεωρούμε επιστημονικά με τις μελέτες και όσα έχουμε μέχρι τώρα δει για τον κορωνοϊό, που είναι εδώ με τις υποπαραλλαγές του, πως η πρώτη ομάδα, δηλαδή μεγάλης ηλικίας με υποκείμενα νοσήματα, να δηλώσουν και να πάνε να εμβολιαστούν. Γιατί είναι πολλές οι υποπαραλλαγές, πολλά τα στελέχη του κορωνοϊού, όπως η Pirolla με περισσότερες από 30 υποπαραλλαγές και η kraken».

Όπως τόνισε το επικαιροποιημένο εμβόλιο «πιάνει όλες τις υποπαραλλαγές του κορωνοϊού, καθώς είναι όλες υποπαραλλαγές της “‘Όμικρον”.

Όπως διευκρίνισε δεν προστατεύεται από τον κορωνοϊό όποιος νόσησε πριν από έναν χρόνο, καθώς τα αντισώματα που έχει στον οργανισμό του είναι πλέον πολύ λίγα. Η προστατευτική δράση μετά από νόσηση, διαρκή έως τρεις μήνες.

Πότε εμβολιαζόμαστε για την γρίπη – Το ενισχυμένο μόνο για άνω των 65 ετών
Διευκρινίσεις έδωσε και για το εμβόλιο της γρίπης, επισημαίνοντας ότι «απαιτούνται 15 ημέρες για να κάνουμε αντισώματα», οπότε με αυτή την πληροφορία θα πρέπει να σπεύσουν οι πιο ευάλωτου ώστε να θωρακιστούν, καθώς μετά τις 20 Νοεμβρίου τα περιστατικά γρίπης θα είναι ιδιαίτερα αυξημένα έως και αρχές Μαρτίου. «Σταδιακά θα πρέπει να το κάνουμε όλοι», υποστήριξε.

Για τα παιδιά επισήμανε πως «φέτος έχουν σαφώς περισσότερα αντισώματα από πέρυσι» και συνέστησε στους δασκάλους όσο ο καιρός είναι καλός να ανοίγουν τα παράθυρα για να μπαίνει καθαρός αέρας στις αίθουσες διδασκαλίας.

Όπως τόνισε «εάν κάποιος ηλικιωμένος δεν θέλει να κάνει το ενισχυμένο εμβόλιο της γρίπης να εμβολιαστεί οπωσδήποτε με κάποιο από τα υπόλοιπα 4 δοκιμασμένα παλαιά εμβόλια που κυκλοφορούν»

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα