

Για τη συνάντησή του με την Άνγκελα Μέρκελ εξιστορώντας και άγνωστο παρασκήνιο για τις συνθήκες στις οποίες βρισκόταν η χώρα το 2012 ενδιαμέσως των εκλογών, μίλησε ο Παναγιώτης Πικραμμένος, που είχε διατελέσει τότε υπηρεσιακός πρωθυπουργός της χώρας.
Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πικραμμένος είπε μεταξύ άλλων για τη συνάντησή του με την γερμανίδα καγκελάριο και την κατάσταση στην οποία βρισκόταν η χώρα:
“Χρησιμοποίησα τη γνωριμία του φίλου και κουμπάρου μου του υφυπουργού Τεχνολογίας και Έρευνας και του είπα να πει δύο καλές κουβέντες στη κα. Μέρκελ. Ο Τόμας Ράχες μου έστειλε την επομένη ένα μήνυμα, ότι είχε επικοινωνήσει με τη Καγκελάριο, και πως περίμενε να με δει. Ήταν κάτι που όπως είπε ο κ. Παπαδήμος, τον καθησύχασε αρκετά”.
“Είχαμε μια κουβέντα για το ελληνικό πολιτικό σύστημα. Δεν ήταν ευχάριστη. Είχε παράπονα από συγκεκριμένους. Έλληνες πολιτικούς. Δεν θα πω ονόματα. Άλλα περίμενε να συμβούν άλλα συνέβησαν άλλες υποσχέσεις είχε λάβει και άλλα έγιναν μετά. Τέτοια παράπονα είχε η Μέρκελ. Τόλμησα να της πω ότι δεν ανήκω στη πολιτική τάξη. Βρέθηκα σε αυτή τη θέση λόγω των προβλέψεων του ελληνικού Συντάγματος. Της είπα σας παρακαλώ κυρία Καγκελάριε να με αντιμετωπίσετε όπως θα αντιμετωπίζατε έναν ανώτατο Γερμανό Δικαστή”.
“Είναι θλιβερό διότι από την ώρα που πάτησα το πόδι μου στις Βρυξέλλες, μέχρι την ώρα που έφυγα, άκουγα συνέχεια τη λατινική έκφραση ‘πρέπει να τηρούμε τα υπεσχημένα’. Αυτό με ενόχλησε. Είπα ότι γνωρίζω ως δικαστής τί σημαίνει αυτή η φράση, και είμαι διατεθειμένος να τηρήσω τα υπεσχημένα. στο μέτρο που δεν εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών, και στο μέτρο που βοηθούν τη χώρα. Στη συνέχεια η συζήτηση κινήθηκε σε ήρεμο κλίμα και με ρώτησε πως μπορεί να βοηθήσει”.
“Είχα πει να ζητήσουμε σαν χώρα τα project bonds για έργα και επενδύσεις, και τα δάνεια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και αυτά ζήτησα από την κα Μέρκελ. Στα project bonds και στα δάνεια μου είπε εντάξει, αλλά μου λέει ‘ξέρετε τα προγράμματα που έρχονται από την Ελλάδα δεν είναι επαρκώς τεκμηριωμένα’. Με κόλλησε στο τοίχο. Τί να πω εκείνη την ώρα; Λέω στην Καγκελάριο, χαίρομαι που μου το λέτε, θα φροντίσω από εδώ και στο εξής να τεκμηριώνονται πλήρως. Η συνάντηση από ένα τέταρτο που ήταν προγραμματισμένη κράτησε 50 λεπτά και ήμασταν όλοι πολύ ευχαριστημένοι…”
“Η Άνγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια Συνόδου Κορυφής δεν έθεσε θέμα Grexit. Είχαμε φτάσει στα όρια της χρεοκοπίας. Εάν οι εκλογές δεν έβγαζαν καθαρό αποτέλεσμα, θα κλείναμε τις τράπεζες. Οι αναλήψεις ήταν δυσθεώρητες και χρήματα δεν υπήρχαν. Εσωτερικά το είχα συζητήσει, όχι με τους ξένους. Είχαμε καταρτίσει σχέδιο να κλείσουν οι τράπεζες το οποίο υπάρχει ακόμα στη Τράπεζα της Ελλάδος (αν δεν σχηματιζόταν κυβέρνηση). Αν παρατεινόταν η αβεβαιότητα για κάποιο μεγάλο διάστημα θα κλείναμε τις τράπεζες”.
Σχετικά Νέα
Σοφία Τουντούρη για Γιάνη Βαρουφάκη: Οι προσβλητικοί χαρακτηρισμοί του πυροδότησαν κύμα σεξιστικών επιθέσεων στο διαδίκτυο
Απειλές και σεξιστικές επιθέσεις εναντίον της στο διαδίκτυο καταγγέλλει η δημοσιογράφος Σοφία Τουντούρη μετά.
Πρόταση ΠΑΣΟΚ για προανακριτική: Ζητά παραπομπή Καραμανλή και τριών υφυπουργών για κακούργημα
Έτοιμη έχει το ΠΑΣΟΚ την πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τα Τέμπη και.
Αντιδράσεις από τους βουλευτές της ΝΔ για τους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων
Στο επίκεντρο της συζήτησης, που είχαν νωρίτερα σήμερα στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής ο.
ΕΟΠΥΥ: Αποσύρονται οι γιατροί από την δικαστική διαμάχη με το υπουργείο Υγείας για τα ραντεβού
Αποσύρονται οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ από την δικαστική διαμάχη με το υπουργείο Υγείας για.