Π. Πικραμμένος: Φαρσοκωμωδία με πολύ κακό συγγραφέα η έρευνα για τη Novartis

Για φαρσοκωμωδία με πολύ κακό συγγραφέα, ηθοποιούς, σκηνοθεσία και ακόμα χειρότερο σενάριο έκανε λόγο, αναφερόμενος στην έρευνα για την υπόθεση Novartis, ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Πικραμμένος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η έρευνα στήθηκε από πολιτικούς οι οποίοι επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν την πραγματική διαφθορά που υπάρχει στον κλάδο του φαρμάκου για να πλήξουν αντιπάλους τους.

Μάλιστα έδειχνε να μην θεωρεί ιδιαιτέρως αξιόπιστα τα στοιχεία στα οποία βασίστηκαν για να πραγματοποιηθεί η έρευνα στα δέκα πρόσωπα μεταξύ των οποίων και ο ίδιος.

Ο Παναγιώτης Πικραμμένος τόνισε ότι αν είχε την ευκαιρία να χειριστεί ανάλογο φάκελο ως πρόεδρος του ΣτΕ θα ήθελε να έχει περισσότερες και πιο εξασφαλισμένες αποδείξεις.

«Δεν έχω κάνει εισαγγελεύς […] αλλά αν ήταν στο ΣτΕ τα στοιχεία δεν θα ήταν επαρκή. Κάτω από αυτές της συνθήκες πραγματικά φαινόμενα ανομίας μένουν ανέγγιχτα.» τόνισε με νόημα ο πρώην πρωθυπουργός.

Μάλιστα δε δίστασε να επισημάνει την ανάγκη προσεκτικών επιλογών από τη κυβέρνηση όσον αφορά τα πρόσωπα που τοποθετεί σε ανώτατα δικαστικά αξιώματα, καθώς ίσως κάποτε κληθούν να διοικήσουν προσωρινά την χώρα, όπως έγινε τον ίδιο το 2012.

Μιλώντας για την υπόθεση Novartis o κ. Πικραμμένος υποστήριξε πως η υπόθεση Novartis θα έχει βαθιές συνέπειες γιατί έχει δηλητηριάσει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, δημιουργώντας αμφιβολίες των πολιτών προς τους θεσμούς.

«Έριξε σταγόνες σε όλη την ελληνική κοινωνία, χάθηκε η εμπιστοσύνη στους θεσμούς», σημείωσε ο Παναγιώτης Πικραμμένος.

Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι αισθάνεται «μεγάλη αδικία», διότι ενώ το 2012 εργάστηκε για να σώσει την χώρα εν μέσω της οικονομικής κρίσης, η ανταμοιβή ήταν να βρεθεί ύποπτος για μία «άθλια συναλλαγή».

Αξίζει να αναφερθεί ότι η εις βάρος του έρευνα έχει κλείσει καθώς δεν βρέθηκε τίποτα ύποπτο, αλλά όπως λέει ο ίδιος μέχρι τώρα δεν έχει λάβει συγγνώμη από οποιοιδήποτε κυβερνητικό στέλεχος για την ανάμειξη του ονόματός του.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα