Π. Δουδωνής για Γιαννακοπούλου: Είχε έτοιμη δήλωση αμφισβήτησης του Ανδρουλάκη

«Καζάνι που βράζει» θυμίζει το ΠΑΣΟΚ την επομένη των ευρωεκλογών που βρήκε το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη στην τρίτη θέση με ποσοστό 12,79%.

Αρχικά, η βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου σε δηλώσεις της είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει όργανα και θα συζητηθούν τα πάντα, τι έγινε λάθος, τι έγινε σωστά στις ευρωεκλογές», ενώ σε ερώτηση για το αν υπάρχει θέμα αρχηγού απάντησε χαρακτηριστικά «όταν θα τα συζητήσουμε όλα, εννοούμε όλα».

Η βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών επεσήμανε ότι ο στόχος που είχε θέσει το ΠΑΣΟΚ ήταν η δεύτερη θέση με ισχυροποίησή του ποσοστού, αποδεχόμενη πάντως ότι το δεύτερο έγινε, καθώς «είχαμε άνοδο έστω και μικρή». Μάλιστα δήλωσε με νόημα πως «κάποια στιγμή είμαστε δεύτερο κόμμα, μετά το χάσαμε…».

Όπως είπε ο Παναγιώτης Δουδωνής στον ΑΝΤ1, «η Νάντια Γιαννακοπούλου είχε έτοιμη δήλωση αμφισβήτησης του Νίκου Ανδρουλάκη», σχετικά με τα ποσοστά και την επίδοση του κόμματος στις Ευρωεκλογές, αναφερόμενος σε δηλώσεις που έκανε η κ. Γιαννακοπούλου, αφήνοντας ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Δουδωνής άφησε μάλιστα ευθείες αιχμές κατά της κ. Γιαννακοπούλου, αποδίδοντας της μερίδιο της ευθύνης για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών για το ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας ότι στο κόμμα υπάρχει «επί 8 μήνες μια υποτροπιάζουσα κατάσταση εσωστρέφειας, με συγκεκριμένο στόχο», συμπληρώνοντας πάντως ότι «δεν τους βγήκε και το αποτέλεσμα που ήθελαν».

Υπενθυμίζεται πως ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε δηλώσει ότι θα συνιστούσε πολιτική αποτυχία εάν το ΠΑΣΟΚ δεν πετύχαινε να βρεθεί στη δεύτερη θέση μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Θα τα αξιολογήσουμε όλα

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, επισήμανε ότι «δεν πετύχαμε το πολιτικό και εκλογικό μας στόχο, που ήταν η δεύτερη θέση», ενώ σημείωσε ότι παραμένει το πρόβλημα για το ΠΑΣΟΚ μεταξύ επαρχίας και αστικών κέντρων.

«Ο κ. Κασσελάκης δεν είναι κεντροαριστερός ούτε προοδευτικός, είναι κάτι διαφορετικό, άρα δεν μπορούν να ληφθούν πρωτοβουλίες μέσω αυτού», σημείωσε. «Θα τα συζητήσουμε και θα τα αξιολογήσουμε όλα», είπε με νόημα σε διαδοχικές συνεντεύξεις του.

Μιχάλης Κατρίνης: Να γίνει ανοικτή πολιτική συζήτηση για την αποτίμηση

Ο Μιχάλης Κατρίνης από την πλευρά του, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ είχε μικρή άνοδο, αλλά απέχει από τους στόχους που είχαν θέσει και τις προσδοκίες, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνει μια ανοικτή πολιτική συζήτηση και για την αποτίμηση του αποτελέσματος αλλά και για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν για την επόμενη ημέρα».

Παύλος Γερουλάνος: «Δεν είμαστε ευχαριστημένοι με τα ποσοστά»

Ο Παύλος Γερουλάνος, αφού επισήμανε την τεράστια αποχή, στα όρια του επικίνδυνου, και τη μεγάλη πτώση της ΝΔ, παραδέχθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πέτυχε τον στόχο του και, μάλιστα, παρά το γεγονός ότι ο Στ. Κασσελάκης έδειξε τα όρια του lifestyle politics.

Μάλιστα, ερωτηθείς εάν θα πρέπει να μπουν στο τραπέζι όλα τα θέματα για την επόμενη ημέρα, απάντησε πως «ένα κόμμα σαν το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να μη θέσει όλα τα θέματα».

Είναι προφανές ότι αύριο θα είναι μια άλλη μέρα και για τις κινήσεις του κ. Γερουλάνου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα