

Το γεγονός πως από τους θανάτους εξαιτίας επιπλοκών του κορωνοϊού, ποσοστό μόλις 4% αφορά σε ανθρώπους που είχαν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της νόσου επισήμανε ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, σημειώνοντας πως αντίστοιχο είναι το ποσοστό και μεταξύ όσων νόσησαν σοβαρά ή νοσηλεύτηκαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ 100,3, ο κ. Αρκουμανέας επανέλαβε πως μόνο ο εμβολιασμός του πληθυσμού θα μπορέσει να θέσει τέλος στην υγειονομική κρίση και τόνισε πως τα οφέλη των διαθέσιμων εμβολίων υπερτερούν κατά πολύ των όποιων κινδύνων, οι οποίοι είναι εξαιρετικά σπάνιοι.
Παράλληλα, ο κ. Αρκουμανέας προανήγγειλε καμπάνια που θα αναφέρεται στους ανθρώπους που μπορούν να εμβολιαστούν και δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα, καλώντας όλους τους πολίτες να κλείσουν ραντεβού στις πλατφόρμες που βρίσκονται σε λειτουργία.
Σχετικά Νέα
Πελοπόννησος: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω διέλευσης ανεμογεννητριών
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο-Σπάρτη, θα γίνουν το επόμενο χρονικό διάστημα.
Πανελλήνιες 2025: Ξεκινά η υποβολή μηχανογραφικού για πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις – Η διαδικασία
Ξεκινά από την Παρασκευή 16 Μαΐου 2025 για τους υποψήφιους που πάσχουν από σοβαρές.
Tα …άφαντα αέρια που προκάλεσαν τον πύρινο όλεθρο στα Τέμπη
«Που βρίσκονταν τα αέρια όπως το ακετυλένιο και το υδρογόνο που φαίνεται να προκάλεσαν.
Ταξί: Τρίωρη στάση εργασίας στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών αύριο Πέμπτη
Τρίωρη στάση εργασίας στον χώρο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, για αύριο Πέμπτη, από τις.