

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν αργά χθες μαζική επίθεση με drones εναντίον της Οδησσού στη νότια Ουκρανία, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις άνθρωποι και να υποστεί ζημιές κτήριο κατοικιών και εμπορικό κέντρο, ανακοίνωσε ο τοπικός κυβερνήτης.
Ο Όλεχ Κιπέρ σε ανάρτησή του στο Telegram ανέφερε ότι σημειώθηκαν πλήγματα σε τρεις περιοχές της Οδησσού τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα να ξεσπάσουν πυρκαγιές, ενώ υπάρχει διακοπή ρεύματος σε τρεις συνοικίες της πόλης- λιμάνι. Την ίδια ώρα η ΕΕ αυξάνει και άλλο τις δεσμεύσεις στήριξης προς την Ουκρανία.
Το ουκρανικό κρατικό μέσο ενημέρωσης Suspline είχε μεταδώσει νωρίτερα ότι στην Οδησσό ακούστηκαν περισσότερες από 18 εκρήξεις μετά τις 22:00 χθες το βράδυ (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).
«Η Οδησσός φλέγεται, ρωσικά drones πλήττουν μη στρατιωτικούς στόχους στην πόλη», έγραψε στο Telegram ο Αντρίι Γερμάκ, προσωπάρχης του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Σε μια ξεχωριστή επίθεση ρωσικά drones στοχοθέτησαν την πόλη Ζαπορίζια, στη νοτιοανατολική Ουκρανία. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν – ανάμεσά τους και ένα παιδί – και προκλήθηκαν ζημιές σε τέσσερα κτήρια κατοικιών.
Σχετικά Νέα
Ο Τραμπ επιβεβαιώνει την επικείμενη πελευθέρωση του Αμερικανοϊσραηλινου ομήρου Ίνταν Αλεξάντερ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε ότι ο Αμερικανοϊσραηλινός όμηρος Ίνταν Αλεξάντερ, που κρατείται.
Ο Νετανιάχου στέλνει αντιπροσωπεία στην Ντόχα για διαπραγματεύσεις για τους ομήρους
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου αποφάσισε να στείλει αντιπροσωπεία στη Ντόχα του Κατάρ.
Βρετανία και Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ συζήτησαν την περαιτέρω υποστήριξη προς την Ουκρανία
Η Βρετανία και οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Πολωνίας.
Κομισιόν: Χαιρετίζουμε την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ- Κίνας – Αξιολογούμε τη συμφωνία Ουάσιγκτον – Λονδίνου
“Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα ανακοίνωσαν ότι σε κάποιο βαθμό.