

Ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν χθες Παρασκευή την πόλη Ντνίπρο της νοτιοανατολικής Ουκρανίας με αποτέλεσμα τουλάχιστον 4 άνθρωποι να βρουν τον θάνατο και άλλοι 15 να τραυματιστούν, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ο περιφερειάρχης Ντνιπροπετρόβσκ.
Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Telegram, ο Σερχίι Λισάκ αναφέρει ότι ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά σε ξενοδοχείο και εστιατόριο, εκφράζοντας φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί. Τρεις τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Dnipro city. Russians attacked a restaurant and a hotel. People were relaxing there on Friday.
Terrorism. Intentional killing of civilians pic.twitter.com/aM5cEDnBXs
— Денис Казанський (@den_kazansky) March 28, 2025
Στο σημείο έχουν αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής που προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.
«Ο εχθρός εξαπέλυσε περισσότερα από 20 μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον της πόλης», έγραψε ο περιφερειάρχης Σερχίι Λισάκ, συμπληρώνοντας πως «τα περισσότερα εξ αυτών καταρρίφθηκαν».
Terrifying footage from Dnipro, the attack continues… There is also information about strike near one of the shopping centers in Dnipro pic.twitter.com/lwPuzdGTp6
— The Ukrainian Review (@UkrReview) March 28, 2025
Σε βίντεο και φωτογραφίες φαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε συνοικία της πόλης Ντνίπρο και στήλες πυκνού καπνού να υψώνονται στον ουρανό. Αποτυπώνεται επίσης η έκταση της καταστροφής στο πολυώροφο κτιριακό συγκρότημα και ερείπια διασκορπισμένα σε μεγάλη ακτίνα στους γύρω δρόμους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Ένας νεκρός από κατάρρευση μέρους εκκλησίας στο Σεντ Λούις μετά από σφορδή καταιγίδα
Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι δυο ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα συντρίμμια.
Διάσκεψη για το παλαιστινιακό από τις 17 έως τις 20 Ιουνίου
Η διεθνής διάσκεψη στην οποία θα συμπροεδρεύσουν η Γαλλία και η Σαουδική Αραβία για.