

Ο Πάπας Φραγκίσκος επιβεβαιώνει ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Κίεβο, κατόπιν πρόσκλησης των ουκρανικών αρχών, ενώ παράλληλα ασκεί για πρώτη φορά, έμμεση κριτική στον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, για την εισβολή στην Ουκρανία, δηλώνοντας ότι ένας «ηγεμόνας» υποκινεί πολεμικές συγκρούσεις εθνικιστικών συμφερόντων.
«Ναι είναι στο τραπέζι» δήλωσε ο Πάπας σε ερώτηση δημοσιογράφου, εν πτήσει από τη Ρώμη προς τη Μάλτα, εάν εξετάζει την πρόσκληση που του απηύθυναν οι πολιτικές και θρησκευτικές αρχές της Ουκρανίας.
Ο προκαθήμενος της Ρωμαικαθολικής Εκκλησίας δεν αανφέρθηκε σε περαιτέρω λεπτομέρειες.
«Πάνω από ένας μήνας έχει περάσει από την εισβολή στην Ουκρανία, από την έναρξη αυτού του απάνθρωπου και παράλογου πολέμου, ο οποίος, όπως κάθε πόλεμος, είναι μια ήττα για όλους, για όλους μας.
Πρέπει να αποκηρύξουμε τον πόλεμο, έναν τόπο θανάτου όπου μητέρες και πατέρες θάβουν τα παιδιά τους, όπου άνδρες σκοτώνουν τους αδελφούς τους χωρίς καν να τους βλέπουν, όπου οι ισχυροί αποφασίζουν και οι φτωχοί πεθαίνουν επισήμανε ο ποντίφικας.
Σχετικά Νέα
Ντόναλντ Τραμπ: Δεν θα διεξάγεται δίκη για την υπόθεση κάθε αλλοδαπού που θα απελαύνεται
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε χθες Δευτέρα μέσω Truth Social ότι η κυβέρνησή.
ΟΗΕ: Σε σημείο χωρίς επιστροφή η Αϊτή λόγω της βίας των συμμοριών – Έκκληση για άμεση διεθνή υποστήριξη
Tο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνεδρίασε για να εξετάσει την επιδεινούμενη κρίση στην.
Σουδάν: Τουλάχιστον 30 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πυρά πυροβολικού στην πόλη Ελ Φάσερ
Πυρά πυροβολικού των παραστρατιωτικών εναντίον της πολιορκημένης πόλης Ελ Φάσερ στο Νταρφούρ, στο δυτικό.
Ουκρανία: Ένας νεκρός σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο – Ζημιές σε σπίτια και υποδομές σε επιδρομή με drones στην Οδησσό
Ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν χθες Δευτέρα στη βορειοανατολική περιφέρεια του Χαρκόβου, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, ανακοίνωσαν.