Ουκρανία: Καταγγέλλει ότι οι Ρώσοι διοχετεύουν αέριο στους αυτονομιστές και προειδοποιεί

Λίγο μετά την είδηση πως η Ουκρανία διακόπτει αύριο τη ροή του ρωσικού φυσικού αερίου, κατήγγειλαν πως οι Ρώσοι διοχετεύουν αέριο από τον σταθμό διασύνδεσης στους αυτονομιστές στο Ντόνετσκ και στο Λουχάνσκ.

Ο επικεφαλής του συστήματος του φυσικού αερίου της Ουκρανίας είπε στο Reuters την Τρίτη ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής άρχισαν να παίρνουν φυσικό αέριο μέσω της Ουκρανίας και να το στέλνουν στις δυο υποστηριζόμενες από τη Ρωσία αυτονομιστικές περιοχές στα ανατολικά της χώρας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Σερχίι Μακόγκον, χωρίς να παραθέσει στοιχεία, έκανε το σχόλιο στο Reuters, αφού η Ουκρανία δήλωσε την Τρίτη ότι θα αναστείλει τη ροή φυσικού αερίου μέσω ενός σημείου διασύνδεσης το οποίο παραδίδει σχεδόν το ένα τρίτο του αερίου που διοχετεύεται από τη Ρωσία στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας.

Οι ροές φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας θα μειωθούν κατά το ένα τρίτο, εκτός εάν αποφασίσει η Ρωσία να χρησιμοποιήσει άλλο σημείο διέλευσης, προειδοποίησε πάντως την Τρίτη ο επικεφαλής της κρατικής εταιρείας ενέργειας Naftogaz, Γιούρι Βιτρένκο.

Τέλος, η αναστολή της ροής του ρωσικού φυσικού αερίου από την Ουκρανία μέσω της Σοχρανίβκα δεν θα έχει αντίκτυπο στην εγχώρια αγορά της Ουκρανίας, δήλωσε στο Reuters ο Βιτρένκο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα