

Ανθρωπιστικοί διάδρομοι από ουκρανικές πόλεις και χωριά, περιλαμβανομένης της πολιορκημένης Μαριούπολης, θα ανοίξουν σήμερα ώστε να μπορέσουν να φύγουν άμαχοι, δήλωσε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ, προσθέτοντας ότι ελπίζει πως η Ρωσία θα τηρήσει την κατάπαυση του πυρός ώστε να καταστεί δυνατό να γίνει κάτι τέτοιο.
Η ίδια δήλωσε πως η Ουκρανία σχεδιάζει να απομακρύνει κατοίκους από αρκετές πόλεις και χωριά στις περιφέρειες του Κιέβου και του Σούμι και από μερικές άλλες περιοχές όπου διαξάγονται μάχες.
«Ελπίζω πως η μέρα θα πάει καλά, πως όλες οι σχεδιασμένες οδοί θα είναι ανοικτές και πως η Ρωσία θα εκπληρώσει την υποχρέωσή της να εγγυηθεί το καθεστώς της κατάπαυσης του πυρός», λέει η Βερεστσούκ σε βιντεοσκοπημένη ομιλία της.
Προσπάθειες για την ασφαλή απομάκρυνση των κατοίκων της Μαριούπολης απέτυχαν επανειλημμένα αυτή την εβδομάδα.
Ο Βαντίμ Ντενισένκο, σύμβουλος του ουκρανού υπουργού Εσωτερικών, δήλωσε επίσης σήμερα το πρωί ότι αναμένεται να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι στη χώρα, μεταξύ άλλων και στη Μαριούπολη.
Σχετικά Νέα
Φθηνότερη 15% η διέλευση μεγάλων containers ships από τη Διώρηγα Σουέζ
Σε μια προσπάθεια να ανακτήσει πλήρως τη διέλευση των containers ships από τη μεγαλύτερη.
Είκοσι άμαχοι νεκροί από τις επιθέσεις των ενόπλων δυνάμεων στο Μαλί
Tουλάχιστον 20 άμαχοι σκοτώθηκαν και θάφτηκαν σε ομαδικούς τάφους αφού συνελήφθησαν από στοιχεία των.
Kαλιφόρνια: Τρομοκρατική ενέργεια η έκρηξη βόμβας μπροστά από κλινική-Ένας νεκρός και 5 τραυματίες
Βόμβα εξερράγη μπροστά από κλινική ειδικευμένη στην ιατρικά υποβοηθούμενη αναπαραγωγή στο Παλμ Σπρινγκς της.
Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για την εκτόξευση δύο πυραύλων με στόχο το Ισραήλ
Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανέλαβαν σήμερα την ευθύνη για την εκτόξευση δύο πυραύλων.