

Η Ισπανία ανακοίνωσε ότι απομάκρυνε σήμερα το πρωί την πρεσβευτή της από το Κίεβο καθώς και το εναπομείναν διπλωματικό προσωπικό της, όπως και περίπου 100 Ισπανούς πολίτες που βρίσκονταν στην Ουκρανία, λόγω της προέλασης των ρωσικών στρατευμάτων προς την ουκρανική πρωτεύουσα.
«Τα τελευταία μέλη του προσωπικού της πρεσβείας της Ισπανίας έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν» την πόλη μαζί με την πρεσβευτή Σίλβια Κορτές, ανακοίνωσε ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες σε συνεντεύξεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο Antena 3 και τον ραδιοφωνικό σταθμό Cope.
Απομακρύνθηκαν «με μια οχηματοπομπή στην οποία βρίσκονταν περίπου 100 Ισπανοί πολίτες, οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το Κίεβο εξαιτίας της επιδείνωσης της κατάστασης ασφαλείας», πρόσθεσε.
Στην Ουκρανία παραμένουν περίπου ακόμη 100 Ισπανοί. Σύμφωνα με το υπουργείο, μέχρι στιγμής δεν έχουν εκφράσει την επιθυμία να φύγουν από τη χώρα. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών έχουν διπλή υπηκοότητα.
Αυτή η ρωσική εισβολή «δεν θα είναι χωρίς επιπτώσεις», διαβεβαίωσε ο Αλμπάρες, επαναλαμβάνοντας τη στήριξη της Ισπανίας στην Ουκρανία.
«Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι ο (Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ) Πούτιν θέλει να αναθεωρήσει τα θεμέλια του ευρωπαϊκού οικοδομήματος» και «τον σεβασμό στην ακεραιότητα των συνόρων», αλλά «θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να υπερασπιστούμε αυτή την τάξη», τόνισε.
Σχετικά Νέα
Μήνυση στη Google από το Μεξικό για τον «κόλπο της Αμερικής»
Σε μήνυση εις βάρος της Google προχώρησε το Μεξικό, καθώς άλλαξε το όνομα του Κόλπου.
Γερμανία: Πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία του νέου ΥΠΕΞ με τον Αμερικανό ομόλογό του
Ο νέος επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Γιόχαν Βάντεφουλ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Εξωτερικών.
ΗΠΑ: Συνελήφθη ο δήμαρχος Νιούαρκ έξω από κέντρο κράτησης μεταναστών – «Δεν έκανα τίποτα κακό», δήλωσε μετά την απελευθέρωσή του
Ο δήμαρχος του Νιούαρκ, της μεγαλύτερης πόλης του Νιου Τζέρσεϊ, Ρας Μπαράκα συνελήφθη έξω.
Πακιστάν: Σε εξέλιξη ανταποδοτικά πλήγματα εναντίον της Ινδίας
Οι ένοπλες δυνάμεις του Πακιστάν εξαπολύουν ανταποδοτικά πλήγματα εναντίον της Ινδίας, λίγες ώρες αφότου.