Ουκρανία: Δημοψήφισμα για να ενωθούν με τη Ρωσία εξετάζουν οι φιλορώσοι αυτονομιστές στο Λουγκάνσκ

Η υποστηριζόμενη από τη Ρωσία αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανία θα μπορούσε να διεξάγει σύντομα δημοψήφισμα για την ένταξή της στη Ρωσία, δήλωσε την Κυριακή ο τοπικός ηγέτης Λεονίντ Πάσετσνικ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της επαναστατημένης περιοχής, όπως μετέδωσε το Reuters.

“Νομίζω ότι στο εγγύς μέλλον θα διεξαχθεί δημοψήφισμα στο έδαφος της δημοκρατίας”, δήλωσε ο Πάσετσνικ. “Ο λαός θα ασκήσει το απόλυτο συνταγματικό του δικαίωμα και θα εκφράσει τη γνώμη του για την ένταξή του στη Ρωσική Ομοσπονδία”.

Η Ρωσία αναγνώρισε τον περασμένο μήνα τις αυτοανακηρυχθείσες δημοκρατίες του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ ως ανεξάρτητες και διέταξε λίγο αργότερα αυτό που αποκάλεσε ως ειρηνευτική επιχείρηση στην περιοχή.

Στις 24 Φεβρουαρίου, η Ρωσία έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία σε μια ”ειδική επιχείρηση”, όπως την αποκάλεσε, για να ”αποστρατικοποιήσει” και ”αποναζιστικοποίηση” την γειτονική της χώρα,

Οι ουκρανικές δυνάμεις προέβαλαν σθεναρή αντίσταση και η Δύση επέβαλε σαρωτικές κυρώσεις στη Ρωσία σε μια προσπάθεια να την αναγκάσει να αποσύρει τις δυνάμεις της.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα