

Μεγάλες αλλαγές έγιναν στο υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, αφού η κυβέρνηση καρατόμησε 6 υφυπουργούς.
Η κυβέρνηση της Ουκρανίας δεν αιτιολόγησε τις αλλαγές αυτές στο υπουργείο Άμυνας. Μεταξύ αυτών που παύθηκαν είναι η Χάνα Μαλιάρ, η οποία έκανε συχνά ενημερώσεις για τον πόλεμο που διεξάγει η Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας.
Ο Ρουστέμ Ουμέροφ διορίστηκε υπουργός Άμυνας πριν από λιγότερο από δύο εβδομάδες αντικαθιστώντας τον Ολέκσιι Ρέζνικοφ. Μέσα ενημέρωσης κατηγορούσαν το υπουργείο για διαφθορά όταν ήταν υπουργός ο Ρέζνικοφ, αν και ο ίδιος δεν είχε κατηγορηθεί.
«Το υπουργείο συνεχίζει τη δουλειά ως συνήθως», έγραψε ο Ουμέροφ στο Facebook.
Όταν ανέλαβε το αξίωμα, ο Ουμέροφ δήλωσε ότι μεταξύ των προτεραιοτήτων του είναι να κάνει το υπουργείο τον κύριο θεσμό συντονισμού των αμυντικών δυνάμεων, να δώσει περισσότερη αξία σε κάθε έναν στρατιώτη ξεχωριστά, να αναπτύξει τη στρατιωτική βιομηχανία της Ουκρανίας και να καταπολεμήσει τη διαφθορά.
Η Μαλιάρ, δικηγόρος που ειδικεύεται στα εγκλήματα πολέμου, ήταν υφυπουργός Άμυνας από το 2021 και η τελευταία ενημέρωσή της για τον πόλεμο στην Ουκρανία δημοσιοποιήθηκε σήμερα το πρωί.
Την περασμένη εβδομάδα αντιμετώπισε επικρίσεις αφού είχε αρχικά αναφέρει πως οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν από τις ρωσικές δυνάμεις ένα χωριό στην ανατολική Ουκρανία, αλλά αργότερα διευκρίνισε πως η πληροφορία ήταν ανακριβής και ότι εξακολουθούν να μαίνονται οι μάχες γύρω από το χωριό αυτό.
Σχετικά Νέα
Γαλλοπολωνικό σύμφωνο φιλίας υπογράφουν Μακρόν και Τουσκ
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ θα.
Βρετανία: Nέες κυρώσεις στον «σκιώδη στόλο» του Πούτιν προανήγγειλε ο Κιρ Στάρμερ – Στο μικροσκόπιο 100 δεξαμενόπλοια
Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου προχωρά στην επιβολή νέων κυρώσεων σε περίπου 100 δεξαμενόπλοια, με ασαφή.
B. Kορέα: Επίσκεψη Κιμ Γιονγκ Ουν στη ρωσική πρεσβεία με αφορμή την «Ημέρα της Νίκης»
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, συνοδευόμενος από την κόρη του, πραγματοποίησε την.
Το Παρίσι επικρίνει την παρουσία του Σλοβάκου πρωθυπουργού στη Μόσχα – “Δεν αρμόζει αυτό σε Ευρωπαίο ηγέτη”
Η Γαλλία επέκρινε σήμερα την παρουσία του Σλοβάκου πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο στη Μόσχα για.