Οριζόντια μείωση του τέλους επιτηδεύματος στο μισό για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Οριζόντια μείωση του τέλους επιτηδεύματος στο μισό για τους ελεύθερους επαγγελματίες, θα προβλέπεται στο φορολογικό νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί πιθανότατα αργά το απόγευμα της Τρίτης (28.11.23), όπως προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

«Θα υπάρξει μείωση του τέλους επιτηδεύματος κατά 50% για όλους του ελευθέρους επαγγελματίες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σήμερα το πρωί.

Υπενθυμίζεται πως η μείωση αυτή προβλεπόταν μόνο για όσους θα δήλωναν εισόδημα πάνω από το τεκμαρτό, ενώ για τους υπόλοιπους θα ήταν 25%.

Παράλληλα, ο υπουργός σημείωσε ότι «δεν θα ισχύει το τεκμαρτό εισόδημα για τους ελευθέρους επαγγελματίες που θέλουν να ελεγχθούν», τονίζοντας ότι υπάρχουν 9 σαφείς εξαιρέσεις από το μαχητό τεκμήριο, όπως εγκυμονούσες και πληγέντες από φυσικές καταστροφές.

«Όποιος θέλει μπορεί να αμφισβητήσει στην ΑΑΔΕ το τεκμήριο διαβίωσης», είπε και επεσήμανε ότι «η επιβάρυνση στις επιχειρήσεις λόγω τζίρου θα είναι πιο γραμμική, πιο αναλογική και πιο δίκαιη».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα