Οργισμένοι οι καταστηματάρχες στη Θεσσαλονίκη άνοιξαν τα μαγαζιά και κρέμασαν μαύρα πανιά

Ανέβασαν ρολά και άνοιξαν τα φώτα των επιχειρήσεών τους – χωρίς όμως να πωλούν προϊόντα- οι ιδιοκτήτες καταστημάτων το πρωί της Δευτέρας στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, ως διαμαρτυρία για την απόφαση της κυβέρνησης στο παρά πέντε να κρατήσει κλειστό το λιανεμπόριο στην πόλη.

Όπως γράφει το thetoc.gr, οι καταστηματάρχες ακούγοντας τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τον κλάδο, τόνισαν σε δηλώσεις τους ότι είναι οργισμένοι και δεν θέλουν χρήματα, αλλά να ανοίξουν τα μαγαζιά τους και να μπορέσουν να δουλέψουν. Όπως είπαν, στην Πολίχνη οι πελάτες τους καθημερινά τους τηλεφωνούν και τους ρωτούν ποτέ θα ανοίξουν τελικά για να τους επισκεφθούν, ξεκαθαρίζοντας ότι θα τηρούσαν φυσικά όλα τα μέτρα σε περίπτωση που άνοιγαν.

Όπως είπε η εκπρόσωπος των καταστηματαρχών στον Δ. Παύλου Μελά, Ιφιγένεια Τοσίδου, η ζημιά που έχουν υποστεί οι επαγγελματίες είναι τεράστια, κάνοντας λόγο για καταστροφή. Η ίδια τόνισε ότι οι καταστηματάρχες είχαν προχωρήσει, πέρα από καθαριότητες και απολυμάνσεις τον μαγαζιών τους, σε παραγγελίες εμπορευμάτων καθώς πίστευαν ότι από σήμερα θα ήταν ανοιχτοί.

Συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας των εμπόρων της Πάτρας
Σε μία συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας προχώρησαν σήμερα το πρωί οι έμποροι της Πάτρας, με αφορμή την απόφαση για αναστολή επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου στην πόλη.

Ειδικότερα, όπως είχαν προαναγγείλει οι έμποροι της Πάτρας, άνοιξαν τα καταστήματά τους και τον φωτισμό, χωρίς όμως προσωπικό και χωρίς να εξυπηρετούν τους καταναλωτές.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του εμπορικού συλλόγου, προκειμένου να λάβει αποφάσεις, μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, για καταβολή αυξημένης αποζημίωσης σε επιχειρήσεις των κλάδων στους οποίους εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα τον Απρίλιο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα