

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και τοπικοί Ιάπωνες αξιωματούχοι δήλωσαν την Τρίτη ότι θα ζητούσουν από το κοινό να «αποφύγει» να παρακολουθήσει τον Μαραθώνιο ανδρών και γυναικών, καθώς και τους αγώνες βάδην, λόγω του κινδύνου για νέα κρούσματα της Covid-19.
Όλα τα αγωνίσματα Μαραθωνίου και βάδην έχει αποφασιστεί από την World Athletics και τη ΔΟΕ να γίνουν στο Σαπόρο, 800 χιλιόμετρα βόρεια του Τόκιο, λόγω της υπερβολικής ζέστης και υγρασίας στην ιαπωνική πρωτεύουσα την περίοδο των Αγώνων.
«Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα κατάσταση της Covid-19, θα είναι απαραίτητο να μειωθεί ο κίνδυνος κρουσμάτων κορωνοϊού, περιορίζοντας την κυκλοφορία των θεατών. Αποφασίστηκε λοιπόν να ζητηθεί από το κοινό να μην παρακολουθήσει τους Αγώνες από την άκρη του δρόμου στο Σαπόρο» ανακοίνωσαν οι διοργανωτές και οι τοπικές αρχές.
Ο Μαραθώνιος των γυναικών είναι προγραμματισμένος να πραγματοποιηθεί στις 7 Αυγούστου και των ανδρών την τελευταία ημέρα των Αγώνων (8/8), οι οποίοι αρχίζουν στις 23 Ιουλίου, ενώ η οργανωτική επιτροπή έχει ανακοινώσει ήδη ότι δεν επιτρέπεται η άφιξη φιλάθλων από το εξωτερικό.
Σχετικά Νέα
ΝΥΤ: Ο Τραμπ παίρνει πίσω τις απειλές προς το Χάρβαρντ
Το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ ενημερώθηκε από άγνωστο αξιωματούχο της task force για την καταπολέμηση.
Απεργίες διαρκείας στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ και το σιδηροδρομικό δίκτυο: Αντιμέτωποι με καθυστερήσεις και ακυρώσεις χιλιάδες ταξιδιώτες στη Βρετανία
Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται αντιμέτωπο με εκτεταμένες διαταραχές στις μετακινήσεις εν μέσω πασχαλινής περιόδου,.
ΗΠΑ: Στα 300 εκατ. δολάρια το ημερήσιο έσοδο του ομοσπονδιακού κράτους από τους δασμούς
Η Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων των ΗΠΑ (CBB) έδωσε στοιχεία για τα.
Κυβέρνηση Τραμπ: Ενστερνίζεται τη θεωρία ότι ο κορονοϊός βγήκε από εργαστήριο
Ο Λευκός Οίκος παρουσίασε χθες Παρασκευή αναθεωρημένη εκδοχή της ειδικής σελίδας του ιστοτόπου του.