

Λίγο μετά τις 12.30 ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με την Ειδική Απεσταλμένη του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Τζέιν Χολ Λουτ, που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.
Η συνάντηση διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα. Η κ. Λουτ αναχώρησε από το Προεδρικό χωρίς να προβεί σε δηλώσεις.
Στη συνάντηση αυτήν συμμετείχαν επίσης ο ΥΠΕΞ, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου και ο διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής πλευράς Ανδρέας Μαυρογιάννης.
Σε δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, έκανε λόγο για μια παραγωγική συνάντηση με την κυρία Λουτ προσθέτοντας ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο πραγματοποίησης κοινής συνάντησης (Αναστασιάδη – Ακιντζί – Λουτ) τη Δευτέρα.
Η κ. Λουτ, η οποία βρίσκεται στο νησί από χθες, θα έχει το απόγευμα συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, στο πλαίσιο της προσπάθειας για συνομολόγηση των όρων αναφοράς, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για επανέναρξη των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού, δύο και πλέον χρόνια μετά τη διακοπή τους στο ελβετικό θέρετρο του Κραν Μοντανά.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, sigmalive.com
Σχετικά Νέα
-
Το «δεξί χέρι» του Τραμπ ταξιδεύει στην Ρωσία για τέταρτη φορά με φόντο τις διπλωματικές επαφές για την Ουκρανία
Επιστρέφει στην Ρωσία για νέες διπλωματικές επαφές ο Στιβ Γουίτκοφ, στενός συνεργάτης του Αμερικανού.
Πάπας Φραγκίσκος: Ένα τελευταίο «ευχαριστώ» και ένα αποχαιρετιστήριο νεύμα
«Σας ευχαριστώ που με φέρατε πίσω στην πλατεία» του Αγίου Πέτρου: Αυτά τα λόγια.
Τουλάχιστον 24 νεκροί από επίθεση ενόπλων σε ομάδα τουριστών στο ινδικό Κασμίρ
Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο υπό ινδική διοίκηση Κασμίρ όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον.
Οι επικεφαλής της ΕΕ στην κηδεία του Πάπα
Οι σημαίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κυματίζουν μεσίστιες, ως ένδειξη πένθους για την αποδημία του.