

Η κυβέρνηση της Ολλανδίας πρόκειται να επιβάλει πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου, για τα συμβόλαια από την Πρωτοχρονιά του 2023, προκειμένου να θωρακίσει τους καταναλωτές απέναντι στην άνοδο των τιμών στην ενέργεια, μετέδωσε σήμερα η ολλανδική ραδιοτηλεόραση NOS.
Οι τιμές στην ενέργεια θα περιοριστούν στα επίπεδα του Ιανουαρίου 2022 για τη μέση ποσότητα φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος που καταναλώνουν τα νοικοκυριά, μετέδωσε η NOS επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές.
Η ολλανδική κυβέρνηση αναμένεται να παρουσιάσει αύριο Τρίτη το σχέδιό της.
Επιπλέον του πλαφόν στις τιμές, οι εταιρείες ενέργειας θα δεσμευτούν ότι τους επόμενους έξι μήνες δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε καμία διακοπή παροχής και ότι θα προσφέρουν ξανά μακροπρόθεσμες συμβάσεις προκαθορισμένου κόστους.
Τα μέτρα θα προστεθούν στα σχέδια δαπάνης 16 δισ. ευρώ την επόμενη χρονιά, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης των καταναλωτών που καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να πληρώσουν για ενέργεια και τρόφιμα. Τα κυβερνητικά σχέδια πρόκειται να παρουσιαστούν την Τρίτη μαζί με τον προϋπολογισμό του 2023.
Οι δαπάνες, που περιλαμβάνουν αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 10% και υψηλότερες επιδοτήσεις (με εισοδηματικά κριτήρια) για υγειονομική περίθαλψη και ενοίκια, θα καλυφθούν κυρίως από αυξήσεις φόρων που στοχεύουν επιχειρήσεις και εύπορους Ολλανδούς.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Φον ντερ Λάιεν: Μόνο για «λύση» στους δασμούς μια συνάντηση με τον Τραμπ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες, Πέμπτη, πως ελπίζει να συναντήσει τη «φανταστική» πρόεδρο της.
ΗΠΑ: Ο Τραμπ απέλυσε τη βιβλιοθηκονόμο του Κογκρέσου προκαλώντας την κατακραυγή των Δημοκρατικών
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απέλυσε την Κάρλα Χέιντεν, βιβλιοθηκονόμο του Κογκρέσου από το 2016, σε.
Κίεβο και Ευρωπαίοι συνεδριάζουν για τη σύσταση ειδικού δικαστηρίου για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει η Ρωσία μετά την εισβολή της
Η Ουκρανία και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί της συνεδριάζουν σήμερα (9/5) στη Λβιβ για να.
ΕΕ: Η Κίνα δεν κάνει αρκετά ώστε οι ευρωπαϊκές εταιρείες να έχουν πρόσβαση στην αγορά της
Ο πρεσβευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EE) στο Πεκίνο δήλωσε σήμερα πως η Κίνα δεν.