

Εκδήλωση μνήμης πραγματοποιήθηκε για άλλη μια φορά στην ολλανδική πόλη Leiden για να τιμήσει τα παλαιστίνια παιδιά που σκοτώθηκαν στις συνεχιζόμενες επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα.
Η εκδήλωση, που διοργάνωσε η ολλανδική ομάδα «Plant een Olijfboom», πραγματοποιήθηκε στην πλατεία «Beestenpark», όπου τοποθετήθηκαν χιλιάδες ζευγάρια παιδικά παπούτσια για να συμβολίσουν τις ζωές των παιδιών που χάθηκαν στη Γάζα. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης μνήμης, οι εθελοντές διάβασαν μεγαλόφωνα τα ονόματα και τις ηλικίες των παιδιών που σκοτώθηκαν και μοίρασαν μπροσούρες στους περαστικούς, τονίζοντας το μέγεθος της ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα.
Οι παλαιστινιακές αρχές αναφέρουν ότι τα παιδιά και οι γυναίκες αποτελούν πάνω από το 60% των θυμάτων από τις συνεχιζόμενες επιθέσεις.
Σύμφωνα με το Παλαιστινιακό Κεντρικό Γραφείο Στατιστικής, τα παιδιά κάτω των 18 ετών αποτελούν το 43% του πληθυσμού της Παλαιστίνης των 5,5 εκατομμυρίων, με 2,1 εκατομμύρια ανθρώπους να κατοικούν στη Γάζα.
Ο πόλεμος έχει επηρεάσει παιδιά όλων των ηλικιών, από έμβρυα στην κοιλιά της μητέρας τους, έως πρόωρα μωρά σε θερμοκοιτίδες καθώς και παιδιά κάτω του ενός έτους.
Το Γραφείο Στατιστικής ανέφερε ότι από την έναρξη του πολέμου έχουν σκοτωθεί 17.954 παιδιά, μεταξύ των οποίων 274 βρέφη, καθώς και 876 άλλα παιδιά κάτω του ενός έτους.
Την 1η Απριλίου, η UNICEF ανέφερε ότι 322 παιδιά σκοτώθηκαν και 609 τραυματίστηκαν από τότε που το Ισραήλ επανέλαβε την επίθεσή του μετά την παραβίαση της εκεχειρίας στις 18 Μαρτίου.
Περισσότεροι από 50.900 Παλαιστίνιοι, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά, έχουν σκοτωθεί στη Γάζα σε βίαιες ισραηλινές επιθέσεις από τον Οκτώβριο του 2023.
Τον περασμένο Νοέμβριο, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον πρώην υπουργό Άμυνας Ιωάβ Γκάλαντ, κατηγορώντας τους για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Γάζα.
Το Ισραήλ αντιμετωπίζει επίσης υπόθεση γενοκτονίας στο Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης για τον πόλεμο στον παλαιστινιακό θύλακα.
Σχετικά Νέα
Πρέσβης Κίνας: Οι ΗΠΑ παραβίασαν σοβαρά τα έννομα δικαιώματα και συμφέροντα όλων των χωρών
Για προστατευτισμό, μονομέρεια και οικονομική ηγεμονία στο όνομα της “αμοιβαιότητας” κάνει λόγο, σε άρθρο.
ΗΠΑ: Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ινδία για τους δασμούς
Σημαντική πρόοδο έχουν σημειώσει οι ΗΠΑ προς την κατεύθυνση μιας διμερούς εμπορικής συμφωνίας μετά.
Γάλλος ΥΠΕΞ: Η Ευρώπη έχει διατυπώσει στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της για την Ουκρανία
Η Ευρώπη εξέφρασε στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της σχετικά με την Ουκρανία κατά.
Στην Ευρώπη η “σκυτάλη” της αβεβαιότητας – Πτώση στις αγορές, με το βλέμμα στα “μέτωπα” Τραμπ
Με πτωτικές διαθέσεις επιστρέφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τις διακοπές του Πάσχα, καθώς η.