

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (WFP) σχεδιάζει να εισαγάγει αλεύρι σίτου και δημητριακά για τους φούρνους και τους μύλους ώστε να αποτραπεί μια έλλειψη τροφίμων στον Λίβανο μετά την έκρηξη που κατέστρεψε το κύριο λιμάνι της Βηρυτού, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών.
“To WFP ανησυχεί ότι η έκρηξη και η καταστροφή στο λιμάνι θα επιδεινώσουν την ήδη δυσοίωνη κατάσταση διατροφικής ασφάλειας — που έχει επιδεινωθεί λόγω της βαθιάς οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα και της πανδημίας COVID-19”, δήλωσε μια εκπρόσωπος ενόψει μιας ενημέρωσης του ΟΗΕ στη Γενεύη και πρόσθεσε ότι η υπηρεσία θα διανείμει δέματα τροφίμων σε χιλιάδες οικογένειες.
“Το WFP είναι επίσης έτοιμο να προσφέρει διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας και επιμελητειακή υποστήριξη και εμπειρογνωμοσύνη στον Λίβανο”, ανέφερε η υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ.
Σχετικά Νέα
Ντόναλντ Τραμπ: Δεν θα διεξάγεται δίκη για την υπόθεση κάθε αλλοδαπού που θα απελαύνεται
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε χθες Δευτέρα μέσω Truth Social ότι η κυβέρνησή.
ΟΗΕ: Σε σημείο χωρίς επιστροφή η Αϊτή λόγω της βίας των συμμοριών – Έκκληση για άμεση διεθνή υποστήριξη
Tο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνεδρίασε για να εξετάσει την επιδεινούμενη κρίση στην.
Σουδάν: Τουλάχιστον 30 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πυρά πυροβολικού στην πόλη Ελ Φάσερ
Πυρά πυροβολικού των παραστρατιωτικών εναντίον της πολιορκημένης πόλης Ελ Φάσερ στο Νταρφούρ, στο δυτικό.
Ουκρανία: Ένας νεκρός σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο – Ζημιές σε σπίτια και υποδομές σε επιδρομή με drones στην Οδησσό
Ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν χθες Δευτέρα στη βορειοανατολική περιφέρεια του Χαρκόβου, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, ανακοίνωσαν.