

Η ειδική εκπρόσωπος του ΟΗΕ για το Αφγανιστάν προέτρεψε σήμερα τη διεθνή κοινότητα να διατηρήσει τις ροές οικονομικής βοήθειας προς το Αφγανιστάν, παρά τις ανησυχίες για την κυβέρνηση των Ταλιμπάν, προειδοποιώντας ότι διαφορετικά η οικονομία της χώρας μπορεί να καταρρεύσει.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά χρειάζονται χρήματα να αρχίσουν να ρέουν γρήγορα προς τη χώρα “για να αποτραπεί η πλήρης κατάρρευση της οικονομίας και της κοινωνικής τάξης”, τόνισε η Ντέμπορα Λάιονς.
Χωρίς βοήθεια, το Αφγανιστάν θα βιώσει μια “σοβαρή οικονομική ύφεση που ενδέχεται να σύρει εκατομμύρια ανθρώπους στη φτώχεια και την πείνα και θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα τεράστιο κύμα προσφύγων (…)”, δήλωσε η Λάιονς, σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Γάζα: Το τελευταίο νοσοκομείο που απέμενε για καρκινοπαθείς είναι εκτός λειτουργίας
Σταμάτησε πλέον να λειτουργεί έπειτα από ισραηλινή επίθεση, το τελευταίο νοσοκομείο στη Λωρίδα της.
Το σύστημα υγείας «καταρρέει» στο Νότιο Σουδάν
Το σύστημα υγείας στο Νότιο Σουδάν, αντιμέτωπο με χρόνια υποχρηματοδότηση και το τελευταίο διάστημα.
Γουιάνα: Επιθέσεις ενόπλων στα σύνορα με τη Βενεζουέλα
Οι αρχές της Γουιάνας έκαναν λόγο την Πέμπτη 15/5, για επιθέσεις «ενόπλων με πολιτικά».
Γάζα: Τουλάχιστον 120 νεκροί από βομβαρδισμούς του Ισραήλ
Η πολιτική προστασία καταμέτρησε 120 νεκρούς την Πέμπτη 15/5, από νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στην.