

Όσα δήλωσε ο γγ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες:
Ο κόσμος «πρέπει να ακούσει» τη νεολαία και «να καθοδηγηθεί» από τις δικές της προτεραιότητες, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, εγκαινιάζοντας ένα εφήμερο, εντυπωσιακό έργο τέχνης, του Γάλλου καλλιτέχνη Σεϊπί, στους κήπους της έδρας του Οργανισμού στη Νέα Υόρκη.
«Τα παιδιά και οι νέοι μας δείχνουν τον δρδόμο. Ελπίζω ότι οι ηγέτες θα εμπνευστούν από την τέχνη του Σεϊπί για να αναλογιστούν πώς θα μπορέσουμε να δούμε πέρα από το άμεσο περιβάλλον μας, σεβόμενοι τη φύση και τον πλανήτη μας», υπογράμμισε ο Γκουτέρες.
Την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν στη Νέα Υόρκη οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης των 193 χωρών μελών του ΟΗΕ. Παρά την πανδημία της Covid-19 αναμένεται να παραστούν στη Γενική Συνέλευση περίπου 100 ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων και πολλές δεκάδες υπουργοί.
Το έργο «Κόσμος σε Εξέλιξη Β΄» παρουσιάζει δύο καθισμένα παιδιά που δημιουργούν μαζί τον ιδανικό κόσμο τους.
Ο Γκιγιόμ Λεγκρό ή Σεϊπί (Saype – από τις αγγλικές λέξεις say (λέω) και peace (ειρήνη) είναι ένα 32χρονος Γάλλος καλλιτέχνης, γνωστός για τα γιγαντιαία ζωγραφικά έργα του σε γκαζόν, με χρήση χρωμάτων φιλικών προς το περιβάλλον. Το 2020 είχε φιλοξενηθεί στην έδρα του ΟΗΕ στη Γενεύη ένα άλλο έργο του, το «Κόσμος σε Εξέλιξη Α’».
Σχετικά Νέα
Ποιους πλήττει κυρίως στην Ευρώπη ο εμπορικός πόλεμος του Τραμπ
Ο εμπορικός πόλεμος, που έχει εξαπολυθεί από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, επιβαρύνει πολύ.
Γερμανία: Εκτός νόμου το εξτρεμιστικό «Βασίλειο της Γερμανίας» – Συνελήφθη ο «βασιλιάς», Πέτερ Φίτσεκ
Δεκατρία χρόνια μετά την ίδρυσή τoυ, το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών έθεσε σήμερα εκτός νόμου.
Βρετανία: Σύλληψη ενός 21χρονου για τη φωτιά στο σπίτι του Κιρ Στάρμερ – Η αντιτρομοκρατική συμμετέχει στις έρευνες
Ένας 21χρονος άνδρας συνελήφθη για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του Κιρ Στάρμερ, ενώ.
Ο Σι Τζινπίνγκ εγκωμιάζει τις σχέσεις Κίνας – Λατινικής Αμερικής έναντι της αμερικανικής «παρενόχλησης»
Ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ υποσχέθηκε σήμερα στους ηγέτες της Λατινικής Αμερικής να.