Οι συνήθειες που επηρεάζουν αρνητικά την επιδερμίδα – Τι πρέπει να αλλάξεις

Πολλές φορές  παρατηρούμε στην επιδερμίδα μας διάφορες ατέλειες, παρά το γεγονός ότι μπορεί να ακολουθούμε μία συγκεκριμένη ρουτίνα ομορφιάς. Αυτό συμβαίνει γιατί πολλές φορές μέσα στη μέρα κάνουμε κάποιες λάθος κινήσεις, οι οποίες μπορεί να είναι καταστροφικές για την επιδερμίδα.

Γράφει η Ιωάννα Δαλαμαρίνη

1.Λάθος συνήθεια: Ακουμπάμε το πρόσωπο μας με τα χέρια μας ή και με το κινητό μας και έτσι μεταφέρονται μικρόβια στην επιδερμίδα.

 Νέα συνήθεια: Προσπάθησε αρχικά να μην ακουμπάς το πρόσωπο σου και ειδικά αν τα χέρια δεν είναι καθαρά. Σίγουρα πλέον όλοι έχουμε στην τσάντα μας ένα αντισηπτικό gel, οπότε αν χρειαστεί καθάρισε πρώτα τα χέρια σου και μετά ακούμπησε το πρόσωπο. Επίσης, μπορείς με ένα χαρτομάντιλο απαλά να ακουμπήσεις το πρόσωπο χωρίς να έρθει σε επαφή το δέρμα σου με τα χέρια.

2.Λάθος συνήθεια: Δεν αλλάζουμε τακτικά σεντόνια και πετσέτες  στα οποία πολλές φορές συσσωρεύονται σκόνες και δερματικά κύτταρα με αποτέλεσμα τη δημιουργία μικροοργανισμών.

Νέα συνήθεια: Αλλάζουμε συχνά σεντόνια και μαξιλαροθήκη κάθε δεύτερο βράδυ. (Extra tip: χρησιμοποίησε μαξιλαροθήκη σατέν καθώς βοηθάει αρκετά την επιδερμίδα να μην «σπάει» κατά τη διάρκεια του ύπνου). Επίσης, προσπάθησε να χρησιμοποιείς κάθε φορά καθαρή πετσέτα για να σκουπίσεις την επιδερμίδα σου. Για την περιοχή του προσώπου μπορείς να χρησιμοποιήσεις χαρτομάντιλα, ώστε οι κινήσεις να είναι πιο μαλακές και να μην ερεθίζεις την επιδερμίδα.  Επίσης, δεν ανταλλάσουμε ποτέ πετσέτες και καλλυντικά γιατί μπορεί έτσι να μεταφερθεί κάποιο μικρόβιο.

3.Λάθος συνήθεια: Καταναλώνεις πολλή ζάχαρη καθημερινά. Η ζάχαρη και ειδικά η επεξεργασμένη της μορφή έχει πολλές και καταστροφικές συνέπειες γενικότερα για την υγεία αλλά και για την επιδερμίδα.

Νέα συνήθεια: Να καταναλώνεις πολλά φρούτα και λαχανικά για σνακ, τα οποία θα σου χαρίσουν ενέργεια αλλά και λαμπερή επιδερμίδα. Προτίμησε να φτιάχνεις δικά σου υγιεινά σνακ, ώστε να ξέρεις την ποιότητα των υλικών. Επιπλέον, πρέπει να μάθεις να διαβάζεις τις ετικέτες των  τροφίμων και να αναγνωρίζεις την κρυφή ζάχαρη που πολλές φορές υπάρχει στα “light” προϊόντα. Προτίμησε προϊόντα που έχουν όσο γίνεται πιο λίγα υλικά και που τα γνωρίζεις. Καλό είναι να γνωρίζεις ότι το συστατικό που βρίσκεται στην αρχή της ετικέτας  είναι αυτό που έχει τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα.

4.Λάθος συνήθεια: Μη επαρκής ενυδάτωση.

Νέα συνήθεια: Κατανάλωση νερού τουλάχιστον 8-10 ποτήρια την ημέρα. Κάθε πρωί καλό είναι να ξεκινάς την ημέρα σου με ένα ποτήρι νερό, ώστε να ενυδατώσεις τον οργανισμό σου ύστερα από πολλές ώρες αφυδάτωσης. Επίσης, εμπλούτισε την διατροφή σου με τροφές που ενυδατώνουν ην επιδερμίδα όπως το αγγούρι και ο ανανάς και απέφυγε ή ελάττωσε την ποσότητα καφεΐνης που αφυδατώνει τον οργανισμό.

Οι παραπάνω κακές συνήθειες είναι αυτές που κάνουμε συνήθως  οι περισσότεροι μέσα στην ημέρα. Καλό είναι ο καθένας να εντοπίσει τι λάθος κάνει στην καθημερινότητα του και να υιοθετήσει νέες καλές συνήθειες που θα του χαρίσουν μία όμορφη και λαμπερή επιδερμίδα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα