

Το 45% -δηλαδή σχεδόν οι μισοί- όσων είχαν νοσηλευθεί λόγω Covid-19, εμφανίζουν ένα ή περισσότερα συμπτώματα ένα χρόνο μετά, σύμφωνα με νέα κινεζική επιστημονική μελέτη, που έρχεται να προστεθεί σε άλλες, οι οποίες δείχνουν ότι η «μακρά Covid-19» είναι συχνότερη του αναμενομένου.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ηλικιωμένοι ασθενείς και όσοι είχαν αρρωστήσει πιο βαριά, είναι πιθανότερο να έχουν επίμονα συμπτώματα μετά από πολλούς μήνες, δείχνει η έρευνα, που εστιάζει σε ασθενείς από το επίκεντρο της πανδημίας στην πόλη Γουχάν. Οι ερευνητές έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «JAMA Network Open».
Από τους 2.433 ασθενείς που μελετήθηκαν και οι οποίοι είχαν νοσηλευθεί επί 14 μέρες κατά μέσο όρο (το 72% είχαν χρειαστεί πρόσθετο οξυγόνο και το 2% είχαν καταλήξει στη ΜΕΘ), ένα έτος μετά την αρχική λοίμωξη το 28% είχε ακόμη σοβαρή κόπωση, το 17% υπερβολική εφίδρωση, το 13% σφίξιμο στο στήθος και δύσπνοια, ενώ το 10% συμπτώματα άγχους. Το 57% των ασθενών δεν είχαν κανένα χρόνιο υποκείμενο νόσημα όταν αρρώστησαν με Covid-19, ενώ το 29% είχαν υπέρταση και το 14% διαβήτη.
Όσοι αρρώστησαν βαριά από τον κορονοϊό, είχαν 31% μεγαλύτερη πιθανότητα για κατοπινή «μακρά Covid-19», σε σχέση με εκείνους που νόσησαν ήπια. Η πιθανότητα δύσπνοιας μετά από ένα χρόνο ήταν 84% μεγαλύτερη για τους πρώτους, ενώ για επίμονη κόπωση 36% και για μειωμένη όσφρηση 68%.
Σχετικά Νέα
-
Το «δεξί χέρι» του Τραμπ ταξιδεύει στην Ρωσία για τέταρτη φορά για την πορεία του πολέμου στην Ουκρανία
Επιστρέφει στην Ρωσία για νέες διπλωματικές επαφές ο Στιβ Γουίτκοφ, στενός συνεργάτης του Αμερικανού.
Οι Ευαγγελιστές του Τραμπ εναντίον του Πάπα
Είναι γνωστό πως οι Ευαγγελιστές δεν τρέφουν και τα φιλικότερα των αισθημάτων για το.
-
ΔΝΤ: Αυξάνονται οι κίνδυνοι για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα
Τρεις βασικούς κινδύνους για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, βλέπει το ΔΝΤ μετά την ενίσχυση.
-
Συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας – Κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης
Δύο άτομα συνελήφθησαν στις περιοχές του Αγίου Παντελεήμονα και της Ακρόπολης για διακίνηση ναρκωτικών, συγκεκριμένη κάνναβης.