Η κατανάλωση προϊόντων σόγιας που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως το miso και το τόφου, συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου, σύμφωνα με Ιάπωνες ερευνητές.
Τα προϊόντα σόγιας που έχουν υποστεί ζύμωση, μπορούν να μειώσουν τις πιθανότητες πρόωρου θανάτου, ισχυρίζεται ιαπωνική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο BMJ.
Στις χώρες της Άπω Ανατολής, ιδιαίτερα στην Ιαπωνία, καταναλώνονται ευρέως διάφοροι τύποι προϊόντων σόγιας, όπως το natto (ξερά σπυριά σόγιας που έχουν υποστεί ζύμωση με τον ζυμομύκητα Bacillus subtilis), το miso (πολτός σόγιας που έχει υποστεί ζύμωση με τον ζυμομύκητα Aspergillus oryzae) και το γνωστό tofu (προϊόν από γάλα σόγιας). Κάποιοι τα αποκαλούν και «μισοχαλασμένα» τρόφιμα, των οποίων ο τρόπος παραγωγής συχνά προσομοιάζει του δικών μας τροφίμων ζύμωσης όπως ο τραχανάς.
Σχετικά Νέα
-
Χρήσιμες συμβουλές για τη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών των παιδιών από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Με ποιο τρόπο θα βελτιώσουν τις διατροφικές τους συνήθειες τα παιδιά, τι προτείνεται να.
-
Κορωνοϊός: Σε έξαρση η νέα υποπαραλλαγή Xec στην Ευρώπη
Ραγδαία εξαπλώνεται στην Ευρώπη και τον κόσμο μία νέα υποπαραλλαγή που δημιούργησε ο κορoνοϊός.
-
Κάθε 3 δευτερόλεπτα κάποιος στον κόσμο εμφανίζει άνοια – Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Alzheimer
Κάθε 3 δευτερόλεπτα, κάποιος στον κόσμο εμφανίζει άνοια. Η νόσος Alzheimer (ΝΑ), αλλά και.
-
Μακροζωία: Πόσα χρόνια κερδίζουν όσοι δεν το βάζουν κάτω στα δύσκολα
Υπάρχουν άνθρωποι που στα δύσκολα δε τα βάζουν κάτω. Κι εκείνοι που συνεχίζουν να.