Η κατανάλωση προϊόντων σόγιας που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως το miso και το τόφου, συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου, σύμφωνα με Ιάπωνες ερευνητές.
Τα προϊόντα σόγιας που έχουν υποστεί ζύμωση, μπορούν να μειώσουν τις πιθανότητες πρόωρου θανάτου, ισχυρίζεται ιαπωνική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο BMJ.
Στις χώρες της Άπω Ανατολής, ιδιαίτερα στην Ιαπωνία, καταναλώνονται ευρέως διάφοροι τύποι προϊόντων σόγιας, όπως το natto (ξερά σπυριά σόγιας που έχουν υποστεί ζύμωση με τον ζυμομύκητα Bacillus subtilis), το miso (πολτός σόγιας που έχει υποστεί ζύμωση με τον ζυμομύκητα Aspergillus oryzae) και το γνωστό tofu (προϊόν από γάλα σόγιας). Κάποιοι τα αποκαλούν και «μισοχαλασμένα» τρόφιμα, των οποίων ο τρόπος παραγωγής συχνά προσομοιάζει του δικών μας τροφίμων ζύμωσης όπως ο τραχανάς.
Σχετικά Νέα
-
ΠΟΥ: Η ηπατίτιδα είναι η δεύτερη κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως
Περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι την ημέρα μολύνονται από ιογενή ηπατίτιδα και η πρόοδος στην.
-
ΠΟΥ: Καμπανάκι για άμεσα μέτρα κατά της ηπατίτιδας που προκαλεί χιλιάδες θανάτους κάθε ημέρα
Οι ιοί της ηπατίτιδας εξακολουθούν να προκαλούν 3.500 θανάτους ημερησίως με τον αριθμό αυτόν.
-
Η μαύρη σοκολάτα και τα πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας
Μελέτες έχουν δείξει ότι η μαύρη σοκολάτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και γεμάτη με.
-
Αυξάνει τον κίνδυνο κολπικής μαρμαρυγής το παθητικό κάπνισμα
Η έκθεση στο παθητικό κάπνισμα, ακόμη και σε περιορισμένο βαθμό, συνδέεται με μεγαλύτερο κίνδυνο.