Οι ΗΠΑ αμφισβητούν τα στοιχεία της Κίνας για τα κρούσματα του κοροναϊού

Οι ΗΠΑ “δεν έχουν μεγάλη εμπιστοσύνη στα στοιχεία που ανακοινώνει η Κίνα” όσον αφορά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού, ανέφερε σήμερα ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης.

Μιλώντας στο CNBC ο αξιωματούχος της κυβέρνησης Τραμπ επεσήμανε ότι το Πεκίνο “συνεχίζει να αρνείται την προσφορά βοήθειας” από τις ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι σήμερα η κινεζικές αρχές, μετά από μερικές ημέρες που έκαναν λόγο για επιβράδυνση των νέων κρουσμάτων, επιβεβαίωσαν ότι υπάρχουν περισσότερα από 15.000 νέα κρούσματα, αύξηση-ρεκόρ που αποδίδεται στην αλλαγή του τρόπου διάγνωσης του ιού. Με βάση τα νέα αυτά στοιχεία, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού παγκοσμίως ξεπερνούν τις 60.000, με τη συντριπτική πλειοψηφία να καταγράφεται στην Κίνα, ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει μέχρι στιγμή τη ζωή τους ανέρχεται σε περισσότερους από 1.300.

Η σημερινή ανακοίνωση των κινεζικών αρχών εντείνει τον σκεπτικισμό ερευνητών ανά τον κόσμο που έχουν εκφράσει αμφιβολίες για το εάν ο επίσημος απολογισμός της Κίνας αντικατοπτρίζει την πραγματική κατάσταση και άρα το πόσο μεταδοτικός είναι ο κοροναϊός. Σημειώνεται ότι το προηγούμενο μήνα, άρθρο που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό Lancet ανέφερε ότι ήδη από τις 25 Ιανουαρίου τα κρούσματα στην Κίνα ανέρχονταν σε περισσότερα από 75.000.

Τα τελευταία νέα από την Κίνα όπως είναι φυσικό έχουν πυροδοτήσει ακόμη μεγαλύτερους φόβους και έχουν προκαλέσει αναταραχές στις χρηματαγορές παγκοσμίως, επηρεάζοντας ιδιαίτερα τις μετοχές εταιρειών με υψηλή έκθεση στην κινεζική αγορά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα