

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να παράσχουν “κάθε αναγκαία βοήθεια” στην Ιαπωνία μετά τις ισχυρές σεισμικές δονήσεις που έπληξαν σήμερα την χώρα προκαλώντας τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.
“Η κυβέρνησή μου βρίσκεται σε επαφή με τους ιάπωνες αξιωματούχους και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να παράσχουν κάθε αναγκαία βοήθεια στον ιαπωνικό λαό”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Τζο Μπάιντεν υπενθυμίζοντας ότι η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ είναι “στενοί σύμμαχοι”.
Σειρά ισχυρών σεισμικών δονήσεων συντάραξε σήμερα το αρχιπέλαγος. Η ισχυρότερη ήταν μεγέθους 7,6 βαθμών και έπληξε την περιφέρεια της Ισικάουα από την πλευρά της Θάλασσας της Ιαπωνίας στο νησί Χονσού, σύμφωνα με το Αμερικανό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS).
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Προς Ψηφοφορία στη Βουλή το νομοσχέδιο φοροελαφρύνσεων του Τραμπ
Η Επιτροπή Κανονισμών της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, υπό τον έλεγχο των Ρεπουμπλικάνων,.
Σε κλοιό ισραηλινών δυνάμεων τα δύο λειτουργικά νοσοκομεία στη βόρεια Γάζα
Δύο από τα τελευταία λειτουργικά νοσοκομεία στη βόρεια Γάζα έχουν περικυκλωθεί από ισραηλινές δυνάμεις,.
Το Μεξικό απαιτεί διευκρινίσεις από το Ισραήλ για το συμβάν στην Τζενίν
Η κυβέρνηση του Μεξικού θα απαιτήσει από την πρεσβεία του Ισραήλ «διευκρινίσεις» για τα.
Αϊτή: Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ καλεί τη διεθνή κοινότητα να ξανασκεφτεί την αντίδρασή της
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να ξανασκεφτεί την αντίδρασή.