Οι ευνοϊκές προβλέψεις του ΔΝΤ ενίσχυσαν τα ομόλογα

Σταθεροποιητικά κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων στην ευρωζώνη. Στην αγορά επικράτησε την Τρίτη κλίμα αισιοδοξίας για ταχεία ανάκαμψη της οικονομίας γεγονός που ευνόησε κατά κύριο λόγο τα χρηματιστήρια.

Στη διαμόρφωση του θετικού κλίματος συνέβαλαν οι προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

Το ΔΝΤ αναθεώρησε επί τα βελτίω τις προβλέψεις τους για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, εκτιμώντας ότι το ΑΕΠ θα αυξηθεί με ρυθμό 6% φέτος, έναντι 5,5% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη, ο οποίος είναι ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί από τη δεκαετία του ΄70.

Η σημαντική αυτή επίδοση αποδίδεται στα προγράμματα δημοσιονομικής στήριξης που εφαρμόζουν όλες οι ανεπτυγμένες χώρες, προκειμένου ν’ αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της πανδημίας και την υποχώρηση του ΑΕΠ κατά 3,3% τη χρονιά που μας πέρασε.

Στην εγχώρια αγορά η απόδοση του 5ετούς ομολόγου κυμαίνονταν στο 0,19% και του 15ετούς το 1,19%.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 123 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 50 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 0,84% έναντι 0,31% του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,15%.

Στην αγορά συναλλάγματος ανοδικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου καθώς νωρίς το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ/δολ. κυμαίνονταν στο 1,18746 δολ. από 1,182 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1812 δολ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα