Οι αστροναύτες θα «ζουν και θα εργάζονται στο φεγγάρι» μες στην επόμενη δεκαετία

Η NASA σχεδιάζει να έχει αστροναύτες που θα εργάζονται και θα ζουν στη Σελήνη έως και δύο μήνες μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Η πυραυλάκατος Artemis ι της NASA ξεκίνησε την πορεία της για τη Σελήνη αυτή την εβδομάδα, στέλνοντας μια κάψουλα επόμενης γενιάς σε ένα μη επανδρωμένο ταξίδι μετ’ επιστροφής γύρω από το φεγγάρι, 50 χρόνια μετά την αποστολή του Apollo.

Η -αρκετά καθυστερημένη και πολυαναμενόμενη- εκτόξευση του Artemis I έχει στόχο να επιστρέψουν οι αστροναύτες στη σεληνιακή επιφάνεια αυτή τη δεκαετία και να δημιουργηθεί μια βιώσιμη βάση εκεί ως σκαλοπάτι για τη μελλοντική ανθρώπινη εξερεύνηση του Άρη. .

Τώρα η NASA είπε ότι το πρόγραμμα είναι στην πραγματικότητα ένα σκαλοπάτι για την αποστολή τακτικών πληρωμάτων στο φεγγάρι – ακόμα και για να παραμείνουν για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα.

Έτσι, σχεδιάζει να δημιουργήσει αυτό που αποκαλεί Artemis Base Camp, το οποίο θα έχει «μια σύγχρονη σεληνιακή καμπίνα και ακόμη και ένα τροχόσπιτο» που θα επιτρέπει στους αστροναύτες να παραμείνουν έως και δύο μήνες.

«Οι πρώτες αποστολές θα περιλαμβάνουν σύντομες επιφανειακές παραμονές, αλλά καθώς εξελίσσεται το στρατόπεδο βάσης, ο στόχος είναι να επιτραπεί στο πλήρωμα να παραμείνει στη σεληνιακή επιφάνεια για έως και δύο μήνες τη φορά» δήλωσε εκπρόσωπος της NASA.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα