Οι αεροπορικές εταιρείες αποφεύγουν τα στενά του Ορμούζ μετά την κλιμάκωση των σχέσεων ΗΠΑ – Ιραν

Αεροπορικές εταιρείες όπως η United Airlines και η KLM αλλάζουν τα σχέδια πτήσεων των αεροσκαφών τους μακριά από το νότιο Ιράν, αφού η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (Federal Aviation Administration) των Ηνωμένων Πολιτειών, εξέδωσε διάταγμα που απαγορεύει στις αμερικάνικες αεροπορικές εταιρείες να πετούν πάνω από την περιοχή εν μέσω κλιμάκωσης με τη χώρα του Περσικού Κόλπου.

Πιο συγκεκριμένα η United Airlines ανέστειλε τις πτήσεις μεταξύ Νιούαρκ, στην πολιτεία του Νιου Τζέρσεϊ και Βομβάης, καθώς τα αεροσκάφη χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη διαδρομή. Η KLM δήλωσε ότι τα αεροσκάφη της δεν θα πετάξουν πλέον πάνω από τα Στενά του Ορμούζ, όπου οι ΗΠΑ κατηγορούν το Ιράν για επιθέσεις σε πλοία ενώ καταρρίφθηκε και ένα αμερικανικό drone την Τετάρτη 19 Ιουνίου. Το ίδιο ακριβώς έκανε και η Quantas καθώς εξέδωσε νέο σχέδιο πτήσεων, μακριά από την περιοχή.

Η ειδοποίηση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορίας (FAA), αναφέρει πως απαγορεύεται οποιαδήποτε δραστηριότητα στον εναέριο χώρο της Τεχεράνης, του Περσικού Κόλπου και του Κόλπου του Ομάν μέχρι νεότερης ενημέρωσης λόγω των αυξημένων στρατιωτικών δραστηριοτήτων και εντάσεων.

Η ίδια μάλιστα η United Airlines μέσω του ηλεκτρονικού της ταχυδρομείου έκανε γνωστό πως είχε πραγματοποιήσει την δική της έρευνα για την ασφάλεια των πτήσεων και αποφάσισε να αναστείλει επ′ αόριστον την συγκεκριμένη διαδρομή.

Πηγή: Bloomberg

Σχετικά Νέα