Ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ προτρέπει τις βρετανικές εταιρείες να εγκαταλείψουν τη Ρωσία

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ κάλεσε περισσότερες βρετανικές εταιρείες να τερματίσουν τις υπάρχουσες επενδύσεις τους στη Ρωσία και είπε ότι οι νέες επενδύσεις θα πρέπει να σταματήσουν.

“Αν και αναγνωρίζω ότι μπορεί να είναι δύσκολο να περατωθούν οι υπάρχουσες επενδύσεις, πιστεύω ότι δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα για νέες επενδύσεις στη ρωσική οικονομία”, είπε ο Σουνάκ σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα στο Twitter.

“Προτρέπω τους ιδιοκτήτες περιουσιακών στοιχείων και τους διαχειριστές να σκεφτούν πολύ προσεκτικά οποιαδήποτε επένδυση που με οποιαδήποτε έννοια θα υποστήριζε τον Πούτιν και το καθεστώς του”.

Αρκετές μεγάλες βρετανικές εταιρείες έχουν ανακοινώσει τις προθέσεις τους να πουλήσουν τα συμφέροντά τους στη Ρωσία και η Sunak είπε ότι οι εταιρείες που θα το κάνουν θα έχουν την πλήρη υποστήριξη της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα