

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ κάλεσε περισσότερες βρετανικές εταιρείες να τερματίσουν τις υπάρχουσες επενδύσεις τους στη Ρωσία και είπε ότι οι νέες επενδύσεις θα πρέπει να σταματήσουν.
“Αν και αναγνωρίζω ότι μπορεί να είναι δύσκολο να περατωθούν οι υπάρχουσες επενδύσεις, πιστεύω ότι δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα για νέες επενδύσεις στη ρωσική οικονομία”, είπε ο Σουνάκ σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα στο Twitter.
“Προτρέπω τους ιδιοκτήτες περιουσιακών στοιχείων και τους διαχειριστές να σκεφτούν πολύ προσεκτικά οποιαδήποτε επένδυση που με οποιαδήποτε έννοια θα υποστήριζε τον Πούτιν και το καθεστώς του”.
Αρκετές μεγάλες βρετανικές εταιρείες έχουν ανακοινώσει τις προθέσεις τους να πουλήσουν τα συμφέροντά τους στη Ρωσία και η Sunak είπε ότι οι εταιρείες που θα το κάνουν θα έχουν την πλήρη υποστήριξη της κυβέρνησης.
Σχετικά Νέα
Ορίστηκε η αντιπροσωπεία του Κιέβου για τις συνομιλίες με τη Ρωσία στην Κωνσταντινούπολη
Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας θα ηγηθεί της αντιπροσωπείας της χώρας του στις επερχόμενες.
Ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας συναντάται με τη ρωσική αντιπροσωπεία στην Κωνσταντινούπολη
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν συναντάται αυτήν την ώρα με τη ρωσική.
Ο Τραμπ “πιθανότατα” θα γυρίσει στην Ουάσινγκτον και ο Ζελένσκι έφυγε για Αλβανία και ο Φιντάν συναντά τους Ρώσους
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι κατά πάσα πιθανότητα θα επιστρέψει.
Πούτιν: Απομάκρυνε τον επικεφαλής των χερσαίων δυνάμεων στην Ουκρανία Σαλιούκοφ
Τον αρχηγό των χερσαίων δυνάμεων, στρατηγό Όλεγκ Σαλιούκοφ, απομάκρυνε την Πέμπτη ο Πούτιν, σύμφωνα.