

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατακεραύνωσε σήμερα τον κορυφαίο λοιμωξιολόγο Άνθονι Φάουτσι αποκαλώντας τον «καταστροφή», κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης με μέλη του προεκλογικού επιτελείου του, ενώ επιδίωξε να τους διαβεβαιώσει ότι μπορεί να κερδίσει τις εκλογές παρά την πτώση των ποσοστών υπέρ του στις δημοσκοπήσεις.
Μιλώντας από το ξενοδοχείο του στο Λας Βέγκας, στη Νεβάδα, προτού αποχωρήσει για να παραστεί σε δύο προεκλογικές συγκεντρώσεις στην Αριζόνα, ο Τραμπ δεν έκρυψε την οργή του για τον Φάουτσι κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, που είχε στόχο να ενθαρρύνει την ομάδα που έχει αναλάβει την προεκλογική εκστρατεία του.
Ο Τραμπ και ο Φάουτσι, ο οποίος είναι μέλος της ειδικής ομάδας του Αμερικανού προέδρου για τον κορωνοϊό, βρίσκονται “στα μαχαίρια” με επίκεντρο την καλύτερη διαχείριση της πανδημίας που έχει σκοτώσει περισσότερους από 219.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ.
Ο Φάουτσι διαμαρτυρήθηκε δημοσίως επειδή αναφέρθηκε το όνομά του σε προεκλογικό σποτ του Ρεπουμπλικανού δισεκατομμυριούχου και είπε, σε συνέντευξη που προβλήθηκε χθες το βράδυ από την εκπομπή 60 Minutes του CBS ότι δεν εξεπλάγη που ο ίδιος ο Τραμπ προσβλήθηκε από τον ιό.
Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι οι Αμερικανοί έχουν κουραστεί με τους περιορισμούς κατά της πανδημίας. Το επιτελείο του επέτρεψε σε δημοσιογράφους να παρακολουθήσουν την τηλεδιάσκεψη.
«Ο κόσμος λέει: “Ας είναι. Απλά αφήστε μας στην ησυχία μας”. Έχουν κουραστεί από αυτό. Ο κόσμος έχει κουραστεί από το να ακούει τον Φάουτσι και όλους αυτούς τους ηλίθιους… Ο Φάουτσι είναι ένας καλός τύπος. Βρίσκεται εδώ 500 χρόνια», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Ο ίδιος υπονόησε μάλιστα ότι απέφυγε να απολύσει τον Φάουτσι λόγω του αρνητικού αντίκτυπου που θα μπορούσε να έχει μια τέτοια ενέργεια.
Ο 79χρονος Άνθονι Φάουτσι είναι ένας από τους επιφανέστερους επιστήμονες στις ΗΠΑ και έχει υπηρετήσει υπό Ρεπουμπλικανούς και Δημοκρατικούς προέδρους. Διατελεί πρόεδρος του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μολυσματικών Ασθενειών από το 1984.
«Ο Φάουτσι είναι μια καταστροφή. Εάν τον άκουγα, θα είχαμε 500.000 θανάτους», συμπλήρωσε ο Τραμπ.
Σχετικά Νέα
Ισραήλ: Το 56% θέλει συμφωνία με Χαμάς και λήξη του πολέμου
Σε δημοσκόπηση της κρατικής τηλεόρασης στο Ισραήλ το 56% τάσσεται υπέρ της σύναψης συμφωνίας.
Πάπας Φραγκίσκος: Αυτά είναι τα πιθανά αίτια θανάτου σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ
Τα ιταλικά αλλά και διεθνή μέσα ενημέρωσης κάνουν εκτενή αναφορά στον θάνατό του και.
ΗΠΑ: Ανησυχίες βουλευτών για πιθανή μεταφορά S-400 από την Τουρκία στη Συρία
Την ανησυχία τους για την ενδεχόμενη αποστολή του ρωσικού συστήματος S-400 που κατέχει η.
Πούτιν: Οι μάχες στην Ουκρανία ξαναρχίζουν – “Θετική” η Ρωσία σε ειρηνευτικές προτάσεις
Οι μάχες στην Ουκρανία αρχίζουν ξανά, μετά την εκεχειρία του Πάσχα, τόνισε ο πρόεδρος.