

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε χθες Κυριακή ότι οι ανταποδοτικοί τελωνειακοί δασμοί που θα ανακοινώσει μεθαύριο Τετάρτη θα αφορούν όλες τις χώρες — όμως ειδικά 10 ως 15 κράτη.
Ο Ρεπουμπλικάνος έχει υποσχεθεί πως θα παρουσιάσει το σχέδιο αυτό τη 2η Απριλίου, που βάφτισε «ημέρα της απελευθέρωσης».
Έχει ήδη προχωρήσει στην επιβολή επιπρόσθετων τελωνειακών δασμών στον χάλυβα, στο αλουμίνιο και στα αυτοκίνητα, καθώς και σε όλα τα προϊόντα που εισάγονται στις ΗΠΑ από την Κίνα.
Οι ανταποδοτικοί δασμοί θα πλήξουν «όλες τις χώρες», επέμεινε μιλώντας σε δημοσιογράφους που τον συνόδευαν επί του προεδρικού αεροσκάφους.
Ο κ. Τραμπ λέει πως οι «ανταποδοτικοί» δασμοί θα στρέφονται εναντίον χωρών που εφαρμόζουν υψηλότερους δασμούς ή φόρους σε αμερικανικά εισαγόμενα προϊόντα. Εξηγεί πως το επίπεδο των δασμών θα ισούται με τα επιπρόσθετα κόστη που επιβάλλουν εκείνες σε αμερικανικά αγαθά.
Τον Φεβρουάριο, ο Ρεπουμπλικάνος διέταξε στελέχη της κυβέρνησής του αρμόδια για το εμπόριο να ετοιμάσουν εξειδικευμένα μέτρα κατά χώρα.
Την περασμένη εβδομάδα ο Αμερικανός πρόεδρος υπονόησε πάντως πως ίσως επιβληθούν δασμοί χαμηλότερου επιπέδου σε κάποια κράτη.
Σχετικά Νέα
-
Η Χαμάς ζητά από την Βρετανία να αφαιρεθεί από τον κατάλογο με τις τρομοκρατικές οργανώσεις
Δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί τη Χαμάς ανακοίνωσε ότι κατέθεσε αίτημα στο υπουργείο Εσωτερικών στη.
Ουκρανία: Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες από ρωσικό πλήγμα στην περιφέρεια Ζιτόμιρ, δυτικά του Κιέβου
Ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν απόψε συνοικία της πόλης Οζέρνε στην περιφέρεια Ζιτόμιρ της.
Λιθουανία: 83χρονος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8,5 ετών για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας
Λιθουανικό δικαστήριο καταδίκασε έναν 83χρονο σε οκτώμισι χρόνια κάθειρξη, κρίνοντας τον ένοχο για κατασκοπεία.
Δομινικανή Δημοκρατία: Στους 218 αυξήθηκαν οι νεκροί από την κατάρρευση της στέγης ενός κλαμπ στο Σάντο Ντομίνγκο
Στους 218 ανέρχονται οι νεκροί από την κατάρρευση της στέγης ενός κλαμπ στο Σάντο.