Ο πρόεδρος της FIFA κατηγορεί τη Δύση για υποκρισία

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, κατηγόρησε τη Δύση για «υποκρισία», σχετικά με την κριτική στο Κατάρ για την καταγγελλόμενη καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σε συνέντευξη Τύπου στην Ντόχα, ο Ινφαντίνο μίλησε για σχεδόν μία ώρα και υπερασπίστηκε το Κατάρ και το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.

Ο Ινφαντίνο ξεκίνησε λέγοντας: «Σήμερα νιώθω Καταριανός, νιώθω Άραβας. Σήμερα νιώθω Αφρικανός. Σήμερα νιώθω γκέι. Σήμερα νιώθω άτομο με αναπηρία, νιώθω μετανάστης εργάτης».

Ο Guardian ανέφερε ότι 6.500 μετανάστες εργάτες από την Ινδία, το Πακιστάν, το Νεπάλ, το Μπαγκλαντές και τη Σρι Λάνκα πέθαναν στο Κατάρ από τότε που κέρδισε την υποψηφιότητά του για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος της FIFA δήλωσε «Είμαι Ευρωπαίος. Για ό,τι κάνουμε εδώ και 3.000 χρόνια σε όλο τον κόσμο, θα έπρεπε να ζητάμε συγγνώμη για τα επόμενα 3.000 χρόνια πριν δώσουμε μαθήματα ηθικής. Αν η Ευρώπη ενδιαφέρεται πραγματικά για τη μοίρα αυτών των ανθρώπων, μπορεί να δημιουργήσει νόμιμα κανάλια – όπως έκανε το Κατάρ – όπου ένας αριθμός αυτών των εργαζομένων μπορεί να έρθει στην Ευρώπη για να εργαστεί. Να τους δώσουν κάποιο μέλλον, κάποια ελπίδα.

Δυσκολεύομαι να κατανοήσω την κριτική. Πρέπει να επενδύσουμε στη βοήθεια αυτών των ανθρώπων, στην εκπαίδευση και να τους δώσουμε ένα καλύτερο μέλλον και περισσότερες ελπίδες. Πρέπει όλοι να εκπαιδευτούμε, πολλά πράγματα δεν είναι τέλεια, αλλά η μεταρρύθμιση και η αλλαγή χρειάζονται χρόνο. Αυτό το μονόπλευρο ηθικό μάθημα είναι απλώς υποκρισία.

Αναρωτιέμαι γιατί κανείς δεν αναγνωρίζει την πρόοδο που έχει σημειωθεί εδώ από το 2016. Δεν είναι εύκολο να παίρνουμε τους επικριτές μιας απόφασης που ελήφθη πριν από 12 χρόνια. Το Κατάρ είναι έτοιμο, θα είναι το καλύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο όλων των εποχών. Δεν χρειάζεται να υπερασπιστώ το Κατάρ, μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Εγώ υπερασπίζομαι το ποδόσφαιρο».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα