

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός υγείας (ΠΟΥ) ευχαριστεί τη Ρωσία για τις προσπάθειες που καταβάλλει να αναπτύξει ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού, δήλωσε σήμερα ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού περιφερειακού γραφείου του ΠΟΥ Χανς Κλιούγκε μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Ρώσο υπουργό Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα.
“Ο ΠΟΥ εκτιμά πολύ τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ρωσία στον τομέα της ανάπτυξης του εμβολίου κατά του κορονοϊού και συγκεκριμένα του Sputnik-V. Για μια ακόμη φορά θέλω να ευχαριστήσω τον υπουργό για εκείνες τις σταδιακές πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη ενός εμβολίου ασφαλούς και αποτελεσματικού”, δήλωσε ο Κλιούγκε.
Σύμφωνα με τον Κλιούγκε στη συνάντηση με τον Ρώσος υπουργό Υγείας συζητήθηκαν θέματα γενικού ενδιαφέροντος που αφορούν τον εμβολιασμό. “Η ανάπτυξη του εμβολίου είναι η κύρια απάντηση της Ρωσίας στην έξαρση του κορονοϊού, για αυτό είναι τόσο σημαντική η αλληλεγγύη. Μαζί με τους συναδέλφους μου στον ΠΟΥ θα συζητήσουμε στην Γενεύη τα επόμενα βήματα που πρέπει να κάνουμε σ αυτόν τον τομέα”, δήλωσε ο Κλιούγκε.
“Η Ρωσία επέδειξε την αλληλεγγύη της διεθνώς και με βοήθησε ως περιφερειακό διευθυντή να παράσχω την υποστήριξη στις χώρες της Κεντρικής Ασίας” πρόσθεσε ο Κλιούγκε , επισημαίνοντας ότι η ρωσική κυβέρνηση αντιμετώπισε με μεγάλη προσοχή τα ζητήματα αρωγής στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και στις ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες.
Σχετικά Νέα
Ποιους πλήττει κυρίως στην Ευρώπη ο εμπορικός πόλεμος του Τραμπ
Ο εμπορικός πόλεμος, που έχει εξαπολυθεί από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, επιβαρύνει πολύ.
Γερμανία: Εκτός νόμου το εξτρεμιστικό «Βασίλειο της Γερμανίας» – Συνελήφθη ο «βασιλιάς», Πέτερ Φίτσεκ
Δεκατρία χρόνια μετά την ίδρυσή τoυ, το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών έθεσε σήμερα εκτός νόμου.
Βρετανία: Σύλληψη ενός 21χρονου για τη φωτιά στο σπίτι του Κιρ Στάρμερ – Η αντιτρομοκρατική συμμετέχει στις έρευνες
Ένας 21χρονος άνδρας συνελήφθη για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του Κιρ Στάρμερ, ενώ.
Ο Σι Τζινπίνγκ εγκωμιάζει τις σχέσεις Κίνας – Λατινικής Αμερικής έναντι της αμερικανικής «παρενόχλησης»
Ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ υποσχέθηκε σήμερα στους ηγέτες της Λατινικής Αμερικής να.