

Ο Πάπας Φραγκίσκος ενέκρινε το πρώτο βήμα προς την αγιοποίηση του Αντόνι Γκαουντί, του μοντερνιστή αρχιτέκτονα του ναού Σαγράδα Φαμίλια (Sagrada Familia) της Βαρκελώνης, (Templo Expiatorio de la Sagrada Familia -Εξαγνιστικός Ναός της Αγίας Οικογένειας είναι το πλήρες όνομα της -σ.σ. ) ανακοίνωσε σήμερα (14/4) το Βατικανό.
Ο Γκαουντί ήταν ένας θρησκευόμενος άνθρωπος που εργάστηκε για περισσότερα από 40 χρόνια για τη Sagrada Familia, τη μεγαλύτερη ημιτελή ρωμαιοκαθολική εκκλησία στον κόσμο, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά αξιοθέατα της Ευρώπης.
Ο Πάπας Φραγκίσκος ενέκρινε διάταγμα με το οποίο αναγνωρίζονται οι «ηρωικές αρετές» του Γκαουντί, αναφέρει το Βατικανό σε ανακοίνωσή του.
Για να οσιοποιηθεί, το επόμενο βήμα στη διαδικασία για να γίνει άγιος, θα πρέπει να αποδοθεί ένα θαύμα στον Γκαουντί. Μετά από αυτό, θα χρειαζόταν ένα δεύτερο θαύμα για να ανακηρυχθεί άγιος.
Η κατασκευή της Σαγράδα Φαμίλια ξεκίνησε το 1882, αλλά το έργο, γνωστό για τις πανύψηλες γοτθικές του κορυφές, παραμένει ημιτελές ακόμη και αφού ο Γκαουντί αφιέρωσε τα τελευταία 12 χρόνια της ζωής του αποκλειστικά στο έργο.
Το έργο επρόκειτο να ολοκληρωθεί έως το 2026, την εκατονταετηρίδα από τον θάνατο του Γκαουντί, τον οποίο το μέσο ενημέρωσης του Βατικανού, Vatican News, αποκάλεσε «αρχιτέκτονα του Θεού».
Ωστόσο η ημερομηνία αυτή ως στόχος, αναβλήθηκε επ’ αόριστον μετά την πανδημία COVID-19, η οποία μείωσε τα τουριστικά έσοδα που προορίζονταν για τη χρηματοδότηση της κατασκευής.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Σχετικά Νέα
Λίβανος: Ο μαρωνίτης πατριάρχης Μπεσάρα Ράχι έσπασε το ισχίο του κατά τη διάρκεια της λειτουργίας
Ο επικεφαλής της μαρωνίτικης εκκλησίας του Λιβάνου πατριάρχης Μπεσάρα Ράχι, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.
Να μην μετατρέψει το Ελ Σαλβαδόρ σε «τεράστια διεθνή φυλακή» καλεί τον πρόεδρο Μπουκέλε η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία
Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία κάλεσε σήμερα τον πρόεδρο του Ελ Σαλβαδόρ Ναγίμπ Μπουκέλε να μην.
Ντ. Τραμπ: «Ας ελπίσουμε η Ρωσία και η Ουκρανία να καταλήξουν σε μια συμφωνία αυτήν την εβδομάδα»
Την ελπίδα να υπάρξει «εντός της εβδομάδας» μια συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας εξέφρασε.
Διαδηλώτριες έκαψαν εγκαταστάσεις κινεζικής εταιρείας εξόρυξης ζιρκονίου στη Γουινέα – Μπισάου, διαμαρτύρονται για την περιβαλλοντική καταστροφή
Φωτιά έβαλαν και κατέστρεψαν τις εγκαταστάσεις τις οποίες διαχειρίζονται Κινέζοι επιχειρηματίες, γυναίκες στην Γουινέα-Μπισάου,.