Ο πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε με την οικογένεια του ιδρυτή των WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ

Ο πάπας Φραγκίσκος δέχθηκε σήμερα σε ακρόαση την σύζυγό του Τζούλιαν Ασάνζ, ιδρυτή των WikiLeaks που είναι φυλακισμένος στην Βρετανία και αγωνίζεται να μην εκδοθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Ο πάπας δέχθηκε σε ακρόαση την κυρία Στέλλα Ασάνζ, με τα μέλη της οικογένειας» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Βατικανού χωρίς περαιτέρω λεποτμέρειες

Η Στέλλα Ασάνζ έγραψε στο Twitter ότι η οικογένεια της ήταν «συγκινημένη» από την ιδιωτική ακρόαση, και ανέβασε μια φωτογραφία της που είναι ντυμένη στα μαύρα στην πλατεία του Αγίου Πέτρου και το hashtag #FreeAssangeNOW

Η ίδια ηγείται της εκστρατείας για την απελευθέρωση του συζύγου της, αλλά το Βατικανό δεν ανάφερε αν το ζήτημα αυτό συζητήθηκε στη συνάντηση ή αν ο Φραγκίσκος εξέφρασε οποιαδήποτε υποστήριξη στο ζήτημα αυτό.

Εκπρόσωπος του Βατικανού δήλωσε ότι οι παπικές ακροάσεις είναι ιδιωτικές υποθέσεις.

Ο Ασάνζ καταζητείται στις ΗΠΑ για τη δημοσιοποίηση εμπιστευτικών αμερικανικών στρατιωτικών αρχείων και διπλωματικών τηλεγραφημάτων το 2010. Οι υποστηρικτές του θεωρούν τη δίωξή του ως μια πολιτικά υποκινούμενη επίθεση κατά της δημοσιογραφίας και της ελευθερίας του λόγου.

Η Ουάσινγκτον λέει ότι η δημοσιοποίηση των εγγράφων είχε θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα