

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ κάλεσε σήμερα τις ασιατικές χώρες να ανταποδώσουν και να ανοίξουν τις αγορές τους στις εταιρείες της Δύσης.
Προκειμένου να ευδοκιμήσει το διμερές εμπόριο, θα πρέπει να εγκαθιδρυθεί ένα ρυθμιστικό πλαίσιο που θα επιτρέπει στις εγχώριες και ξένες εταιρίες να ανταγωνίζονται σε ισότιμη βάση, δήλωσε ο Σάντσεθ στην ομιλία του από το βήμα του διεθνούς φόρουμ της Μποάο, στη νησιωτική επαρχία Χαϊνάν της νότιας Κίνας.
«Αυτό σημαίνει διασφάλιση ίσων όρων ανταγωνισμού και πλήρους αμοιβαιότητας μεταξύ εταίρων», είπε. «Σημαίνει άνοιγμα της Ανατολής έτσι ώστε η Δύση να μην χρειαστεί να κλειστεί στον εαυτό της.»
Οι σχέσεις ανάμεσα στην Ευρώπη και την Κίνα δεν χρειάζεται να χαρακτηρίζονται από συγκρούσεις και η καταφυγή στον προστατευτισμό θα αντιπροσώπευε «μια επιστροφή στο παρελθόν», πρόσθεσε.
Οι ηγέτες της ΕΕ συζητούν την άρση των περιορισμών στις κρατικές ενισχύσεις στην πράσινη τεχνολογία προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε τη χαλάρωση των κανόνων κρατικών ενισχύσεων για επενδύσεις στην ανανεώσιμη ενέργεια, στην απανθρακοποίηση της βιομηχανίας, στο υδρογόνο ή στα οχήματα μηδενικών εκπομπών, εν μέρει ως απάντηση στον νόμο για την μείωση του πληθωρισμού (Inflation Reduction Ach — IRA) στις ΗΠΑ.
Η Ευρώπη θέλει επίσης οι εταιρίες της να κερδίσουν έδαφος σε τομείς όπως τα ηλιακά πάνελ, τα ελάσματα ανεμογεννητριών και οι μπαταρίες οχημάτων, όπου κυριαρχούν κατασκευαστές από την Κίνα που κατέχουν πάνω από το 50% της αγοράς.
Ευρωπαϊκές αγορές όπως η Ισπανία είναι ανοιχτές σε κινεζικές εταιρίες και ως εκ τούτου αναμένουν από την Κίνα να ανταποδώσει, είπε ο Σάντσεθ. Η συνεργασία μπορεί να είναι αμοιβαία επωφελής, είπε ο Ισπανός πρωθυπουργός, επικαλούμενος το παράδειγμα της συνεργασίας ανάμεσα σε κινεζικές και ισπανικές μηχανολογικές και ενεργειακές εταιρίες στη Λατινική Αμερική.ΙΣΠΑΝΙΑ
Σχετικά Νέα
Ποιους πλήττει κυρίως στην Ευρώπη ο εμπορικός πόλεμος του Τραμπ
Ο εμπορικός πόλεμος, που έχει εξαπολυθεί από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, επιβαρύνει πολύ.
Γερμανία: Εκτός νόμου το εξτρεμιστικό «Βασίλειο της Γερμανίας» – Συνελήφθη ο «βασιλιάς», Πέτερ Φίτσεκ
Δεκατρία χρόνια μετά την ίδρυσή τoυ, το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών έθεσε σήμερα εκτός νόμου.
Βρετανία: Σύλληψη ενός 21χρονου για τη φωτιά στο σπίτι του Κιρ Στάρμερ – Η αντιτρομοκρατική συμμετέχει στις έρευνες
Ένας 21χρονος άνδρας συνελήφθη για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του Κιρ Στάρμερ, ενώ.
Ο Σι Τζινπίνγκ εγκωμιάζει τις σχέσεις Κίνας – Λατινικής Αμερικής έναντι της αμερικανικής «παρενόχλησης»
Ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ υποσχέθηκε σήμερα στους ηγέτες της Λατινικής Αμερικής να.