

Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s υποβάθμισε το αξιόχρεο των ΗΠΑ από Aaa σε Aa1 με σταθερή προοπτική, επικαλούμενος την αύξηση του αμερικανικού χρέους και το κόστος για τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό.
«Διαδοχικές κυβερνήσεις των ΗΠΑ και το Κογκρέσο δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε μέτρα για την αντιστροφή της τάσης των μεγάλων δημοσιονομικών ελλειμμάτων σε ετήσια βάση και του αυξανόμενου κόστους δανεισμού» σημειώνει ο οίκος Moody’s.
Και τονίζει αναφερόμενος στις μειώσεις των φόρων που προωθεί ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν θεωρούμε ότι μπορούν να επιτευχθούν η μείωση των δαπανών και του ελλείμματος με το νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό που βρίσκεται υπό συζήτηση» τονίζει.
Σχετικά Νέα
ΥΠΕΘΟ για έκθεση Fitch: Επιβεβαίωση της «αταλάντευτης πορείας ανάκαμψης της χώρας»
Ως επιβεβαίωση της «αταλάντευτης πορείας ανάκαμψης της χώρας», χαρακτηρίζει την αναβάθμιση των προοπτικών της.
Ο οίκος Fitch αναβάθμισε τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας στη βαθμίδα ΒΒΒ-
Ο επενδυτικός οίκος Fitch αναβάθμισε τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας σε θετικές, από σταθερές.
Ο οίκος Fitch αναβάθμισε τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας σε «θετικές»
Ο επενδυτικός οίκος Fitch αναβάθμισε το βράδυ της Παρασκευής τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.
Η Fitch αναθεωρεί τις προοπτικές της Ελλάδας σε θετικές – Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση BBB-
Η Fitch αναθεώρησε τις προοπτικές της Ελλάδας σε θετικές, ενώ επιβεβαιώνει την βαθμίδα BBB-,.