

Την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες στο Τέξας παραμένουν για πολλά 24ωρα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης, ενώ πλέον πολλές χιλιάδες άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε τρόφιμα, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κήρυξε τη πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου να επιταχυνθεί η ομοσπονδιακή χρηματοδότηση.
Η κήρυξη του Τέξας σε κατάσταση μεγάλης καταστροφής παρέχει μια σειρά ομοσπονδιακών προγραμμάτων βοήθειας για άτομα και δημόσιες υποδομές, συμπεριλαμβανομένων κεφαλαίων τόσο για επείγουσες όσο και για μόνιμες εργασίες, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών, αναφέρει το Bloomberg.
Η Αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος ενέκρινε απόφαση για τη χορήγηση καυσίμων εκτάκτου ανάγκης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί μία πιθανή έλλειψη βενζίνης.
Η βοήθεια μπορεί να περιλαμβάνει επιχορηγήσεις για προσωρινή στέγαση και επισκευές κατοικιών, δάνεια χαμηλού κόστους για την κάλυψη ανασφάλιστων ακινήτων και άλλα προγράμματα για να βοηθήσουν άτομα και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να ανακάμψουν από τις επιπτώσεις της καταστροφής.
Η ομοσπονδιακή χρηματοδότηση είναι επίσης διαθέσιμη για τοπικές διοικήσεις.
Εξαιτίας της απουσίας ηλεκτρισμού, οι άνθρωποι δεν μπορούν να ζεσταθούν, το τρόφιμά τους χαλάνε και δεν μπορούν να καταναλωθούν, οι δρόμοι σε πολλές περιοχές είναι κλειστοί και δεν μπορούν να πάνε να αγοράσουν τρόφιμα, ενώ πολλές περιοχές δεν έχουν ούτε νερό, εξαιτίας της διακοπής του ηλεκτρικού και της αδυναμίας να λειτουργήσουν τα συστήματα ύδρευσης.
Την ώρα που η κακοκαιρία δεν έχει τελειώσει ακόμα, θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερο κόστος ακόμα και από τον τυφώνα Χάρβεϊ ο οποίος προκάλεσε συνολικές ζημίες ύψους 125 δισεκ. δολαρίων, λένε ειδικοί στην Dallas Morning News.
Μόνο οι υπολογισμοί για τις ασφαλιστικές αξιώσεις που αφορούν τις ζημιές σε ιδιωτικές περιουσίες υπολογίζονται σε πολλά δισεκατομμύρια δολάρια, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι καταστροφές σε δημόσιες υποδομές, αγωγούς ενέργειας και σταθμούς παραγωγής που βρίσκονται υπό ακραία πίεση από την υψηλή ζήτηση και τον εξουθενωτικό καιρό.
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ινδία για τους δασμούς
Σημαντική πρόοδο έχουν σημειώσει οι ΗΠΑ προς την κατεύθυνση μιας διμερούς εμπορικής συμφωνίας μετά.
Γάλλος ΥΠΕΞ: Η Ευρώπη έχει διατυπώσει στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της για την Ουκρανία
Η Ευρώπη εξέφρασε στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της σχετικά με την Ουκρανία κατά.
Στην Ευρώπη η “σκυτάλη” της αβεβαιότητας – Πτώση στις αγορές, με το βλέμμα στα “μέτωπα” Τραμπ
Με πτωτικές διαθέσεις επιστρέφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τις διακοπές του Πάσχα, καθώς η.
Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 25 Απριλίου
Συνολικά 1.253.742.257,83 ευρώ θα καταβληθούν σε 2.530.742 δικαιούχους από σήμερα 22 Απριλίου έως τις.