

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θέλει να ορίσει νέο πρωθυπουργό τις επόμενες 48 ώρες, όπως είπε ο ίδιος σε συγκέντρωση με ηγέτες από όλο το πολιτικό φάσμα το απόγευμα της Τρίτης.
Βουλευτές από τους Πράσινους και τους συντηρητικούς Les Républicains επιβεβαίωσαν ότι ο Μακρόν μοιράστηκε μαζί τους την προθεσμία που είχε επιβάλει ο ίδιος κατά τη συνάντηση της Τρίτης στο παλάτι των Ηλυσίων, ως μέρος μιας προσπάθειας τερματισμού της πολιτικής κρίσης μετά την αποπομπή του πρωθυπουργού Μισέλ Μπαρνιέ την Τετάρτη.
Ο Μακρόν είπε σε ομιλία του την περασμένη Πέμπτη ότι θα ορίσει νέο πρωθυπουργό «τις επόμενες ημέρες».
Δεν είναι σαφές ποιος θα διαδεχτεί τον Μπαρνιέ. Αρκετοί υποψήφιοι έχουν εμφανιστεί στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Φρανσουά Μπαϊρού και ο νυν υπουργός Άμυνας Σεμπαστιέν Λεκόρνου.
Σχετικά Νέα
Την Κυριακή στο Ομάν ο 4ος γύρος συνομιλιών Τεχεράνης – Ουάσιγκτον για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα
Το Ιράν συμφώνησε σε έναν τέταρτο γύρο έμμεσων συνομιλιών με τις ΗΠΑ για το.
Σουηδία: Παραιτήθηκε ο νέος σύμβουλος εθνικής ασφαλείας εξαιτίας παλαιότερων φωτογραφιών του σε ιστότοπο γνωριμιών
O νέος σύμβουλος για θέματα εθνικής ασφαλείας της Σουηδίας παραιτήθηκε σήμερα, μόλις μία ημέρα.
Νομοθετική πρωτοβουλία για τον στρατηγικό ρόλο της Ανατολικής Μεσογείου στον IMEC στο Κογκρέσο
Νομοσχέδιο με στόχο την ανάδειξη της Ανατολικής Μεσογείου ως στρατηγικού κόμβου στον Οικονομικό Διάδρομο.
Αμυντικές δαπάνες 5% του ΑΕΠ έως το 2032 θέλει ο Ρούτε
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε πρότεινε στις 32 χώρες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.