

Η υπουργός Εξωτερικών του Καναδά Μέλανι Τζολί δήλωσε ότι η Οτάβα τάσσεται υπέρ μιας “γρήγορης” ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ.
“Ο Καναδάς όχι μόνο είναι υπέρ της ένταξής τους (στο ΝΑΤΟ), θα έλεγα ότι υποστηρίζουμε μια γρήγορη ένταξη αυτών των δύο χωρών”, είπε η Τζολί σήμερα σε δημοσιογράφους.
Η κυβέρνηση μειοψηφίας της Σουηδίας αποφάσισε νωρίτερα σήμερα επισήμως να υποβάλει αίτημα για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, μετά το αντίστοιχο βήμα που έκανε η γειτονική Φινλανδία.
Την ανακοίνωση αυτή έκανε η πρωθυπουργός Μαγκνταλένα Άντερσον, κάνοντας λόγο για μια “νέα εποχή” για τη σκανδιναβική χώρα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Πρέσβης Κίνας: Οι ΗΠΑ παραβίασαν σοβαρά τα έννομα δικαιώματα και συμφέροντα όλων των χωρών
Για προστατευτισμό, μονομέρεια και οικονομική ηγεμονία στο όνομα της “αμοιβαιότητας” κάνει λόγο, σε άρθρο.
ΗΠΑ: Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ινδία για τους δασμούς
Σημαντική πρόοδο έχουν σημειώσει οι ΗΠΑ προς την κατεύθυνση μιας διμερούς εμπορικής συμφωνίας μετά.
Γάλλος ΥΠΕΞ: Η Ευρώπη έχει διατυπώσει στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της για την Ουκρανία
Η Ευρώπη εξέφρασε στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της σχετικά με την Ουκρανία κατά.
Στην Ευρώπη η “σκυτάλη” της αβεβαιότητας – Πτώση στις αγορές, με το βλέμμα στα “μέτωπα” Τραμπ
Με πτωτικές διαθέσεις επιστρέφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τις διακοπές του Πάσχα, καθώς η.