Ο Κ. Μητσοτάκης στο «Πάμε Δανάη»: Αντίπαλός μας είναι η ξαπλώστρα και ο εφησυχασμός

Συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» δίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μπροστά στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει τη μάχη για τις δεύτερες εκλογές με το δίλημμα «αυτοδυναμία ή τρίτες κάλπες τον Αύγουστο», και θέλει να επικοινωνήσει προς τους πολίτες το στόχο της ΝΔ για «ασφαλή αυτοδυναμία».

Ζήτησε να μην θεωρήσει κανείς ότι το αποτέλεσμα έχει κριθεί και να μην επιδειχθεί αλαζονεία. Στις εκλογές ψηφίζουμε για κυβέρνηση με ένα νόμο που δίνει μπόνους στο πρώτο κόμμα. Ασκησε κριτική στην αντιπολίτευση γιατί όπως είπε με την απλή αναλογική ναρκοθέτησε την πορεία τη χώρας. Εξήγησε ότι όσον αφορά στις τρίτες κάλπες τον Αύγουστο νομοτελειακά θα οδηγηθούμε εκεί αν δεν επιτευχθεί αυτοδυναμία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι πριν από τα τραγικά περιστατικά του ΕΣΥ είχε μιλήσει για την ανάγκη αναμόρφωσής του.

Αναφέρθηκε στην πρωινή του επίσκεψη στον Άγιο Σάββα και το πρωτοποριακό πρόγραμμα Οίκοθεν για θεραπεία των καρκινοπαθών στο σπίτι.

Τόνισε ότι θα ασχοληθεί προσωπικά με την αναμόρφωση του ΕΣΥ και είπε ότι η πρόκληση είναι μεγάλη και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτηθείς για το debate που έγινε και αυτό που θα γίνει είπε ότι θεωρεί ότι ακούστηκαν χρήσιμα πράγματα και οι δημοσιογράφοι έκαναν καλά την δουλειά τους. «Δουλειά τους είναι να μας στριμώχνουν», είπε και πρόσθεσε ότι είναι μια ευκαιρία να ακουστούν τα προγράμματα των κομμάτων και οι θέσεις τους.

«Αντίπαλός μας είναι η ξαπλώστρα και ο εφησυχασμός και οι πολίτες σκέφτηκαν πολύ για να κάνουν αυτή την επιλογή στις προηγούμενες εκλογές. Οι πολίτες ξέρουν πολύ καλά για τι ψηφίζουν».

Για το αν θα κάνει debate με τον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι δεν έχουμε προεδρικό σύστημα αλλά κοινοβουλευτικό και η τηλεμαχία γίνεται με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Νομίζω ότι σε έναν βαθμό οι πολίτες έχουν κουραστεί από τις απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις. Δεν θα μάθουν κάτι καινούριο από ένα debate ανάμεσα σ εμένα και τον κ. Τσίπρα.

Δείτε τη συνέντευξη