

Ο Ερντογάν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Τουρκία «δεν θα επιτρέψει στους Λίβυους αδελφούς μας να στέκονται μόνοι τους» στον αγώνα τους ενάντια στον Εθνικό Στρατό του Χαλίφα Χάφταρ. Η κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας που υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ κατατάσσει την Τουρκία στους προστάτες της.
«Τα βήματα της Αιγύπτου στη Λιβύη, ειδικά η στάση τους δίπλα στον πραξικοπηματία Χάφταρ, δείχνει ότι βρίσκονται σε παράνομη διαδικασία» δήλωσε ο Ερντογάν, σύμφωνα με την κυβερνητική εφημερίδα Daily Sabah της Τουρκίας.
Με τη σειρά του, ο Σίσι προειδοποίησε τον αιγυπτιακό στρατό να παρέμβει εάν η κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας προχωρήσει πιο ανατολικά από τα σύνορά της. Το λιβυκό κοινοβούλιο σύμμαχος με τον στρατό του Χάφταρ έχει καλέσει τις αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις να παρέμβουν «εάν βλέπουν επικείμενο κίνδυνο».
Σχετικά Νέα
Eurovision 2025: «Ματωμένη» διαμαρτυρία υπέρ της Παλαιστίνης λίγο πριν το μεγάλο τελικό στους δρόμους της Βασιλείας
Λίγο πριν την έναρξη του μεγάλου τελικού της Eurovision, στους δρόμους της Βασιλείας, βγήκαν.
Φινλανδία: Νεκροί και οι 5 επιβάτες των ελικοπτέρων που συγκρούστηκαν στον αέρα
Νεκροί βρέθηκαν και οι 5 επιβάτες των ελικοπτέρων που συγκρούστηκαν σήμερα (17.05.2025) στη Φιλανδία, όπως ανακοίνωσε.
ΗΠΑ: Συγκλονιστικά βίντεο με φονικούς ανεμοστρόβιλους να χτυπούν το Κεντάκι και το Μισούρι – Τουλάχιστον 20 νεκροί
Συγκλονίζουν οι εικόνες που έρχονται από τις ΗΠΑ, όπου φονικοί ανεμοστρόβιλοι σάρωσαν το Κεντάκι.
Ρουμανία: Εγκατέλειψε τα social media ο εθνικιστής υποψήφιος για τις αυριανές εκλογές Τζόρτζε Σιμιόν
Ο υπέρμαχος της εθνικής κυριαρχίας, μεγάλος θαυμαστής του Ντόναλντ Τραμπ και υποψήφιος για τις.