

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Έλον Μασκ δήλωσε σε tweets ότι σκέφτεται σοβαρά τη δημιουργία μιας πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης επειδή το Twitter “αποτυγχάνει να τηρήσει την αρχή της ελευθερίας του λόγου”, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.
“Δεδομένου ότι το Twitter χρησιμεύει ως ο de facto δημόσιος χώρος, η μη τήρηση των αρχών της ελευθερίας του λόγου υπονομεύει θεμελιωδώς τη δημοκρατία”, έγραψε ο Μασκ στο Twitter το Σαββατοκύριακο.
Σε προηγούμενο tweet στις 25 Μαρτίου ανέφερε ότι “η ελευθερία του λόγου είναι απαραίτητη για μια λειτουργική δημοκρατία” και αμφισβήτησε αν το Twitter “τηρεί αυστηρά αυτή την αρχή”.
Την περασμένη εβδομάδα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ δήλωσε ότι τα tweets του Musk σχετικά με την Tesla θα παραμείνουν έγκυρο αντικείμενο κυβερνητικής έρευνας, ακόμη και αν το δικαστήριο απορρίψει τη συμφωνία του 2018 με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Ο Μασκ επιδιώκει να τερματιστεί η εποπτεία των αναρτήσεων του στο Twitter από την SEC, υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία χρησιμοποιείται για να “καταπατήσει” τα δικαιώματά του στην ελευθερία του λόγου. Ζητά επίσης από το δικαστήριο να μπλοκάρει μια κλήτευση της ρυθμιστικής αρχής για έγγραφα που αφορούν την εξέταση των tweets του.
Σύμφωνα με τη συμφωνία διακανονισμού της SEC, η ρυθμιστική αρχή θα διανείμει κεφάλαια από την εταιρεία και τον Μασκ στους επενδυτές που έχασαν χρήματα αγοράζοντας μετοχές της Tesla, αφού ο Μασκ ισχυρίστηκε στο Twitter ότι σκεφτόταν να εισαγάγει την εταιρεία στο χρηματιστήριο.
Σχετικά Νέα
Στην Αίγυπτο αντιπροσωπεία της Χαμάς για να συζητήσει «νέες ιδέες» για εκεχειρία
Αντιπροσωπεία της Χαμάς είναι καθ’ οδόν προς το Κάιρο για να συζητήσει με τους.
Πρέσβης Κίνας: Οι ΗΠΑ παραβίασαν σοβαρά τα έννομα δικαιώματα και συμφέροντα όλων των χωρών
Για προστατευτισμό, μονομέρεια και οικονομική ηγεμονία στο όνομα της “αμοιβαιότητας” κάνει λόγο, σε άρθρο.
ΗΠΑ: Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ινδία για τους δασμούς
Σημαντική πρόοδο έχουν σημειώσει οι ΗΠΑ προς την κατεύθυνση μιας διμερούς εμπορικής συμφωνίας μετά.
Γάλλος ΥΠΕΞ: Η Ευρώπη έχει διατυπώσει στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της για την Ουκρανία
Η Ευρώπη εξέφρασε στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της σχετικά με την Ουκρανία κατά.