Ο Αδ. Γεωργιάδης στα εγκαίνια του προγράμματος «ΟΙΚΟΘΕΝ» στο νοσοκομείο «Μεταξά»

Τα εγκαίνια του προγράμματος «ΟΙΚΟΘΕΝ» στο νοσοκομείο «Μεταξά», για την κατ’ οίκον θεραπεία ογκολογικών ασθενών, έγιναν σήμερα παρουσία του υπουργού υγείας, ‘Αδωνι Γεωργιάδη.

Ο υπουργός Υγείας, επισκέφθηκε σήμερα το ειδικό αντικαρκινικό νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά», όπου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του προγράμματος «ΟΙΚΟΘΕΝ», που αφορά σε θεραπείες ογκολογικών ασθενών στο σπίτι.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα «ΟΙΚΟΘΕΝ» ξεκίνησε από το νοσοκομείο «’Αγιος Σάββας», προκειμένου να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ογκολογικών ασθενών καθώς και των υπηρεσιών Υγείας του νέου ΕΣΥ. Το νέο πρόγραμμα αποτελεί επέκταση λειτουργίας της κατ΄οίκον νοσηλείας, σε συνεργασία με την παθολογική και την αιματολογική κλινική.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο υπουργός Υγείας ‘Αδωνις Γεωργιάδης, είπε μεταξύ άλλων πως πρόκειται για ένα μεγάλο πρόγραμμα μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, που σκοπό έχει «να μπορέσει να φτιάξει την αναγκαία δομή στα πλαίσια του Εθνικού Συστήματος Υγείας ώστε να μπορούμε να παρέχουμε το σύνολο των ιατρικών υπηρεσιών οίκοθεν στους καρκινοπαθείς για να λαμβάνουν ποιοτικότερες υπηρεσίες υγείας, που θα κάνουν τη ζωή τους καλύτερη. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα από τον «’Αγιο Σάββα». Είμαι πολύ ευτυχής, γιατί έχω διαβάσει μερικά από τα σχόλια των ασθενών που έχουν λάβει φροντίδα μέσα απ΄ αυτό το πρόγραμμα και είναι πραγματικά ‘διθυραμβικά’. ‘Αρα, είμαστε σήμερα εδώ για να κάνουμε κάτι που έχει αξία για τον κόσμο που υποφέρει. Μην ξεχνάμε ότι βασικός μας σκοπός, είναι να κάνουμε τη ζωή των ανθρώπων καλύτερη».

Παράλληλα με τα εγκαίνια του νέου προγράμματος, η διοίκηση του νοσοκομείου «Μεταξά» παρέλαβε ένα νέο όχημα με όλο τον συνοδευτικό εξοπλισμό που απαιτείται για τη διενέργεια των κατ’ οίκων θεραπειών, προσφορά των εταιρειών «ELPEN» και «WIN MEDICA».

Το παρών στα εγκαίνια του προγράμματος έδωσαν ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, η γενική γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Λίλιαν Βιλδιρίδη, οι βουλευτές Α΄ Πειραιώς Κώστας Κατσαφάδος και Νίκος Βλαχάκος, ο διοικητής του Ε.Α.Ν.Π. «Μεταξά» Σαράντος Ευσταθόπουλος, η διοικήτρια του Γενικού Αντικαρκινικού – Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «’Αγιος Σάββας» Όλγα Μπαλαούρα, o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) και CEO της ELPEN Group Θεόδωρος Τρύφων, ο πρόεδρος Δ.Σ. της «WIN MEDICA» ΔημήτριοςΤρύφων, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και ασθενείς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα