

Σύντομος και εμφανώς εκνευρισμένος ήταν ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, κατά την δευτερολογία του, πριν λίγο στη Γερουσία της Ρώμης.
Πιο αναλυτικά, ο Μάριο Ντράγκι τόνισε:
«Ευχαριστώ όσους στήριξαν την κυβέρνησή μας. Η δημοκρατία μας είναι κοινοβουλευτική, την σέβομαι και την αναγνωρίζω, δεν ζήτησα πλήρεις εξουσίες, ζήτησα τη στήριξη του κοινοβουλίου. Είπα ότι ξεκινήσαμε διάλογο για τον κατώτατο μισθό και θα τον συνεχίσουμε με συνδικάτα και επιχειρηματίες. Όσο για το επίδομα ανεργίας, θεωρώ ότι είναι κάτι το θετικό, αλλά όταν δεν λειτουργεί αποδοτικά, είναι αρνητικό. Ζητώ να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης, βάσει της πρότασης του γερουσιαστή Πιερφερντινάντο Καζίνι, η οποία προβλέπει την απρόσκοπτη συνέχιση του κυβερνητικού έργου».
Ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός απέρριψε, με τον τρόπο αυτό, το αίτημα της κεντροδεξιάς (Λέγκα και Φόρτσα Ιτάλια) για επαναδιαπραγμάτευση του κυβερνητικού προγράμματος και αλλαγή μέρους των υπουργών. Παράλληλα, έστειλε στα Πέντε Αστέρια το μήνυμα ότι δεν εννοεί να δώσει περαιτέρω «εξηγήσεις», σχετικά με την εφαρμογή μέτρων όπως το επίδομα ανεργίας και τα κρατικά κίνητρα για την ανακαίνιση των κτηρίων.
Σχετικά Νέα
Ρουάντα: Διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με το Βέλγιο λόγω του πολέμου στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό
Το Βέλγιο και η Ρουάντα ανακοίνωσαν την απέλαση των διπλωματών μεταξύ των δύο χωρών,.
ΟΟΣΑ: «Ψαλιδίζει» τις προβλέψεις για την παγκόσμια ανάπτυξη λόγω εμπορικών εντάσεων
Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) αναθεωρεί ελαφρώς προς τα κάτω τις προβλέψεις του για.
Δασμοί Τραμπ: Η Ελβετία προειδοποιεί κατά της εμπορικής διαμάχης ΗΠΑ-Ευρώπης
Η Ελβετία προειδοποίησε σήμερα ότι δεν πρέπει να κλιμακωθεί η δασμολογική διαμάχη μεταξύ των.
Λευκωσία: Κανένα απολύτως θέμα με τον Νίκο Τσάφο
«Δεν υπάρχει κανένα απολύτως ζήτημα με τον Έλληνα Υφυπουργό Ενέργειας Νίκο Τσάφο, με τον.