Ντράγκι για κορωνοϊό: Έχουμε πόλεμο και πρέπει να κινητοποιηθούμε αναλόγως

Ο πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας χαρακτήρισε «πόλεμο» την κατάσταση που επικρατεί μετά την πανδημία του κορονοϊού και καλεί όλους να δράσουν αναλόγως, ενώ προειδοποιεί πως το δημόσιο χρέος να εκτοξευθεί σε μόνιμη βάση και το ιδιωτικό θα χρειαστεί να αναδιαρθρωθεί.

Ειδικότερα, ο Μάριο Ντράγκι με άρθρο του στους Financial Times κάνει λόγο για «ανθρώπινη τραγωδία» που προσομοιάζει με καταστροφή βιβλικών διαστάσεων, ενώ στέκεται ιδιαίτερα στις δράσεις των κυβερνήσεων και στις προσπάθειές τους να αποτρέψουν μία ενδεχομένως μεγαλύτερη τραγωδία μέσω της στήριξης του τομέα της υγείας.

Παράλληλα, χαρακτηρίζει «αναπόφευκτη» την ύφεση στην Ευρωζώνη λόγω της απώλειας εισοδήματος της συντριπτικής πλειοψηφίας των επιχειρήσεων, ενώ καλεί τις κυβερνήσεις να δράσουν αναλόγως της υφιστάμενης κατάστασης.

«Χρειάζεται να να δράσουμε δυναμικά και με ταχύτητα ώστε να αποτρέψουμε την μετατροπή της ύφεσης σε μια παρατεταμένη κατάθλιψη», τονίζει, ενώ προειδοποιεί πως το δημόσιο χρέος θα εκτοξευθεί και παράλληλα το ιδιωτικό χρέος θα πρέπει να αναδιαρθρωθεί είτε συνολικά είτε εν μέρει.

Σχετικά Νέα