

Ο Πολωνός πρωθυπουργός, Ντόναλντ Τουσκ, επανέλαβε σήμερα ότι η Δύση πρέπει να αντισταθεί στον «εκβιασμό και την επιθετικότητα» της Ρωσίας, καλώντας για ενότητα μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ για την Ουκρανία.
Αυτό θα στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, «ότι η Δύση δεν έχει καμία πρόθεση να υποκύψει στον εκβιασμό και την επιθετικότητά του», είπε ο Ντόναλντ Τουσκ, προσθέτοντας ότι «πρέπει να γίνουν τα πάντα για να διασφαλιστεί ότι η Ευρώπη και οι ΗΠΑ μιλούν με μία φωνή».
Ο Τουσκ χαρακτήρισε την πρόσφατη σύνοδο κορυφής στο Λονδίνο ως «ιστορική» και τόνισε ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια σημαντική πρόκληση που εκτείνεται πέρα από την ΕΕ και την Ουκρανία. Επανέλαβε ότι η Ρωσία είναι ο ξεκάθαρος επιτιθέμενος στη σύγκρουση.
Παράλληλα τόνισε πως οι ηγέτες που συμμετείχαν στη σύνοδο κορυφής Ευρωπαίων συμμάχων της Ουκρανίας δήλωσαν έτοιμοι να αυξήσουν τις αμυντικές δαπάνες. Πρόσθεσε ότι όλοι οι ηγέτες στη σύνοδο του Λονδίνου εξέφρασαν την επιθυμία οι σχέσεις μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ να είναι όσο το δυνατόν πιο ισχυρές.
Επανέλαβε ότι η Πολωνία, ως ηγέτης του ΝΑΤΟ στις αμυντικές δαπάνες, χαιρετίζει το γεγονός ότι περισσότερες χώρες κινούνται πέρα από τις δηλώσεις για να ενισχύσουν τις συνεισφορές τους.
Απέρριψε επίσης τις ανησυχίες για ένα διαρκές χάσμα μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ, επιμένοντας ότι οι διατλαντικοί δεσμοί πρέπει να παραμείνουν ισχυροί. «… ανεξάρτητα από τα συναισθήματα που μπορεί να νιώσουμε, θέλουμε οι διατλαντικές μας σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ να είναι όσο το δυνατόν πιο ισχυρές», σημείωσε.
Ο Πολωνός πρωθυπουργός επίσης, φθάνοντας νωρίτερα στο Λονδίνο προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής υπογράμμισε την ανάγκη η Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν και να συνειδητοποιήσει μια παγκόσμια δύναμη.
Arithmetic lessons from Donald Tusk, who remains a staunch supporter of Ukrainians
The Polish Prime Minister, speaking at the airport before departing for the London summit, stated:
“Ladies and gentlemen, this is a paradox! 500 million Europeans are asking 300 million Americans… pic.twitter.com/2sW82Dmio5
— NEXTA (@nexta_tv) March 2, 2025
«Κυρίες και κύριοι, αυτό που συμβαίνει είναι ένα παράδοξο! 500 εκατομμύρια Ευρωπαίοι ζητούν από 300 εκατομμύρια Αμερικανούς να τους προστατεύσουν από 140 εκατομμύρια Ρώσους» είπε χαρακτηριστικά ο Πολωνός πρωθυπουργός.
Σχετικά Νέα
Κίνα: Να τερματίσουν άμεσα τις λανθασμένες πρακτικές οι ΗΠΑ για να αποφύγουν την αναταραχή της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας
Την έντονη δυσαρέσκειά της στους νέους δασμούς που εξήγγειλαν οι ΗΠΑ και επηρεάζουν τον.
Ιράν και ΗΠΑ σήμερα στη Ρώμη για τον β’ γύρο συνομιλιών για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης
Αντιπροσωπείες των ΗΠΑ και του Ιράν συνεχίζουν σήμερα στη Ρώμη τις συνομιλίες για το.
Το «φαινόμενο Άντριου Τέιτ» εξαπλώνεται στα σχολεία της Βρετανίας – Αγόρια αρνούνται να μιλήσουν σε γυναίκες καθηγήτριες
Οι influencers των μέσων κοινωνικής δικτύωσης τροφοδοτούν την αύξηση του μισογυνισμού και του σεξισμού στις σχολικές αίθουσες του.
«Συγγνώμη λάθος», λένε τώρα αξιωματούχοι του Τραμπ για το πρωτοφανές email που απαιτεί αλλαγές στο πρόγραμμα του Χάρβαρντ
Η αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης Τραμπ και του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ έχει εξελιχθεί σε σημαντικό.