Νότια Κορέα-κορωνοϊός: Σχεδόν 4.000 κρούσματα, 39 θάνατοι σε 24 ώρες

Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Τετάρτη επιβεβαιώθηκαν 3.938 κρούσματα του SARS-CoV-2 και υπέκυψαν 39 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19.

Οαπολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα της Ασίας έχει φθάσει μέχρι σήμερα τους 3.401 νεκρούς επί συνόλου 429.002 μολύνσεων. Ο δείκτης θνητότητας παρέμεινε αμετάβλητος, στο – συγκριτικά χαμηλό– 0,79%.

Ο αριθμός των μολύνσεων μειώθηκε σε σχέση με το ρεκόρ της προηγουμένης (4.116) μεν, αλλά είναι ο δεύτερος υψηλότερος από την εκδήλωση της πανδημίας.

Οι ασθενείς με την COVID-19 που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στα νοσοκομεία έφθασαν τους 612, επίπεδο άνευ προηγουμένου.
Οι αρχές δυσκολεύονται να κάμψουν την ξαφνική άνοδο των κρουσμάτων που οδηγούν σε περιπτώσεις βαριάς νόσησης και απαιτούν εισαγωγές στα νοσοκομεία αφού τα περιοριστικά μέτρα χαλάρωσαν, μετά την απόφαση της κυβέρνησης η χώρα να «ζήσει με τον ιό» με την επίκληση του υψηλού επιπέδου ανοσοποίησης.

Οι αρχές, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ,  έχουν προειδοποιήσει πως ενδέχεται να επιβληθούν ξανά ιδιαίτερα αυστηρά περιοριστικά μέτρα, μόλις μερικές εβδομάδες μετά τη χαλάρωσή τους, σε περίπτωση που ο δείκτης πληρότητας των κλινών στις ΜΕΘ ξεπεράσει το 75%.

Αφότου άρχισε εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης την 26η Φεβρουαρίου, έχουν λάβει πρώτη δόση εμβολίου 42,36 εκατ. πολίτες (το 82,5% του πληθυσμού των 52 εκατ.), εκ των οποίων 40,69 εκατ. (το 79,3%) έχουν εμβολιαστεί πλήρως, κατά τους αριθμούς της Υπηρεσίας Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Κορέας (KDCA). Πάνω από 2,26 εκατ. πολίτες έχουν εξάλλου λάβει αναμνηστικές δόσεις.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα